Σκληρή απάντηση της Κίνας στις ΗΠΑ για τις κατηγορίες περί εμπορίου ναρκωτικών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πρόβλημα της φαιντανύλης έχει εξελιχθεί σε εθνική μάστιγα για τις ΗΠΑ, καθώς θερίζει κυριολεκτικά χιλιάδες Αμερικανούς στην πλειοψηφία τους, νέοι. Στα χέρια των εμπόρων ηρωίνης, το συγκεκριμένο χημικό έχει γίνει ωρολογιακή βόμβα, μέσω εύκολο πλουτισμού και νόθευσης του προϊόντος.

Πλήθος αμερικανών πολιτικών, έχουν κατηγορήσει την Κίνα ως εγκέφαλο πίσω από αυτόν τον ιδιότυπο πόλεμο κατά της αμερικανικής κοινωνίας.

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας WANG WENBIN, έδωσε σκληρή απάντηση στις συγκεκριμένες κατηγορίες:

«Πρέπει να επισημανθεί ότι οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για την εξαγωγή “πρόδρομων ουσιών φαιντανύλης”, οι οποίες στην πραγματικότητα είναι μόνο συνηθισμένες χημικές ουσίες που πωλούνται μέσω του κανονικού εμπορίου. Στο διεθνές εμπόριο, είναι καθήκον του εισαγωγέα να αποτρέψει τέτοια χημικά πέφτει στα χέρια παράνομων παρασκευαστών ναρκωτικών.

Διαστρέφοντας την αλήθεια, οι ΗΠΑ δυσφημούν το κανονικό εμπόριο συνηθισμένων χημικών προϊόντων της Κίνας, επιβαρύνουν τις κατηγορίες και επιβάλλουν κυρώσεις σε κινεζικές εταιρείες και πολίτες. Αυτή είναι μια κλασική περίπτωση εκφοβισμού και καταναγκασμού στις ΗΠΑ. Είναι κατάφωρη παράβαση του διεθνούς κράτους δικαίου.

Οι ίδιες οι ΗΠΑ είναι η βασική αιτία των προβλημάτων τους με τα ναρκωτικά. Με το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού, οι ΗΠΑ καταναλώνουν το 80% των οπιοειδών παγκοσμίως. Ωστόσο, οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη απαγορεύσει μόνιμα ως κατηγορία ουσίες που σχετίζονται με τη φεντανύλη.

Καθώς η Κίνα και ο υπόλοιπος κόσμος ενισχύουν τον έλεγχο των ουσιών που σχετίζονται με τη φαιντανύλη, το ζήτημα της φαιντανύλης στις ΗΠΑ επιδεινώνεται και έχει αφαιρέσει ακόμη περισσότερες ζωές.

Οι ΗΠΑ πρέπει να πάρουν σοβαρές πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Αντί να εργάζονται για να μειώσουν τη ζήτηση για φάρμακα στο σπίτι, να ενισχύσουν τη διαχείριση των συνταγογραφούμενων φαρμάκων και να εντείνουν τις εκστρατείες ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με τη βλάβη των ναρκωτικών, οι ΗΠΑ έχουν καταφύγει σε κατάφωρες κυρώσεις σε άλλες χώρες σε μια προσπάθεια να παραπλανήσουν το κοινό και να εκτρέψουν την ευθύνη για την αδράνειά τους. Αυτό είναι ξεκάθαρο στον αμερικανικό λαό και στον υπόλοιπο κόσμο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ