Θεσσαλονίκη: Η στροφή στα μικρά σπίτια, έκανε χρυσές γκαρσονιέρες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις γονιών που θέλουν να αγοράσουν, με την προοπτική της μελλοντικής επένδυσης, ένα μικρό διαμέρισμα για τα παιδιά τους μέχρι να τελειώσουν το πανεπιστήμιο στο οποίο φοιτούν, αλλά και άλλων δυνάμει αγοραστών που επιθυμούν να αποκτήσουν μικρά ακίνητα για να κατοικήσουν σε αυτά για κάποια χρόνια ή για να τα εκμεταλλευτούν ως Airbnb, δεδομένου πως η ζήτηση στη Θεσσαλονίκη έχει ανέβει.

Όσον αφορά τις τιμές, όπως προκύπτει από ιστοσελίδες αναζήτησης ακινήτων, οι τιμές σε αρκετές περιπτώσεις νεόδμητων… μικροσκοπικών διαμερισμάτων δείχνουν να έχουν ξεφύγει, με την τιμή του τ.μ. να κινείται στο εύρος των 3.000 ευρώ! Στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για διαμερίσματα που βρίσκονται κυρίως στα ανατολικά της πόλης, είναι επιπλωμένα, 1ου ορόφου και άνω, και είναι διαμορφωμένα με σύγχρονα υλικά, αποπνέοντας μια μοντέρνα αισθητική. Αναμφίβολα, υπάρχουν και νεόδμητα ακίνητα με χαμηλότερες τιμές στα δυτικά της Θεσσαλονίκης, ωστόσο οι περιπτώσεις των πιο οικονομικών διαμερισμάτων είναι ιδιαίτερα περιορισμένες.

Χαρακτηριστικά είναι τα παρακάτω παραδείγματα:

– Διαμέρισμα 50 τ.μ. στην περιοχή της Τριανδρίας, στον πρώτο όροφο, πωλείται προς 190.000 ευρώ. Το διαμέρισμα διαθέτει αποθήκη στο υπόγειο της οικοδομής.

– Διαμέρισμα 47 τ.μ. στην περιοχή της Μπότσαρη, στον πέμπτο όροφο νεόδμητης πολυκατοικίας, πωλείται 155.000 ευρώ.

– Διαμέρισμα 50 τ.μ. στην περιοχή της Χαριλάου, στον 2o όροφο νεόδμητης πολυκατοικίας, πωλείται προς 150.000 ευρώ. Διαθέτει θέση στάθμευσης και αποθηκευτικό χώρο στο υπόγειο της οικοδομής.

– Διαμέρισμα 42 τ.μ., υπό κατασκευή, στην περιοχή της Αγίου Δημητρίου, στον 3ο όροφο, πωλείται 136.000 ευρώ.

– Σε υπό κατασκευή οικοδομή πωλείται διαμέρισμα 38 τ.μ., στον τρίτο όροφο, στην περιοχή της Ανω Τούμπας, αντί του ποσού των 124.000 ευρώ.

– Διαμέρισμα 48 τ.μ. στους Λαχανόκηπους, στον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας, επιπλωμένο, πωλείται προς 105.000 ευρώ.

– Στην περιοχή του Διοικητηρίου πωλείται διαμέρισμα 38 τ.μ., στον όγδοο όροφο, αντί του ποσού των 111.000 ευρώ.

– Ισόγειο διαμέρισμα 37 τ.μ. στην Άνω Πόλη, επιπλωμένο, πωλείται προς 105.000 ευρώ.

– Ισόγειο διαμέρισμα 45 τ.μ. στα Κάστρα, επιπλωμένο, πωλείται προς 95.000 ευρώ. Το διαμέρισμα διαθέτει και χώρο στάθμευσης.

Αυτά δείχνουν πόσο έχουν αυξηθεί οι τιμές στα μικρά διαμερίσματα της Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ