Εκπληκτικό βιβλίο! Βυζάντιο: Η αυτοκρατορία του Θεού που έσωσε την ανθρωπότητα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μία παθιασμένη και εμπνευσμένη υπεράσπιση του Ελληνισμού, της πεφωτισμένης Ορθοδοξίας και της Βυζαντινής αυτοκρατορίας – Γιατί σήμερα περισσότερο από ποτέ οφείλουμε να ανακαλύψουμε πάλι αυτή την λησμονημένη σοφία»!

«Η Δύση έχει χάσει το δρόμο της. Υπάρχουν πολλά που μπορεί και πρέπει να μάθει από το Βυζάντιο». 

Πόσες φορές εδώ στο Ολυμπία δεν έχουμε γράψει για την παγκόσμια αυτοκρατορία, στην οποία οφείλεται η επιβίωση της ανθρωπότητας αλλά και αποτελεί την απάντηση και την λύση στα σύγχρονα προβλήματα ολόκληρης της ανθρωπότητας;

Έρχεται λοιπόν αυτό το εκπληκτικό βιβλίο του Robert Spencer για να μας επιβεβαιώσει.

Ο πρόλογος του βιβλίου είναι ενδεικτικός:

Χωρίς τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία δεν θα υπήρχε ποτέ δυτικός πολιτισμός.

Ο δυτικός πολιτισμός θεωρείται γενικά ως το παιδί της Αθήνας, της Ιερουσαλήμ και της Ρώμης. Δηλαδή στη Δύση η φιλοσοφική και πολιτική μας σκέψη προέρχεται από αυτή των αρχαίων Ελλήνων. Η χριστιανική μας θρησκεία προέρχεται από την εβραϊκή θρησκεία, και οι δύο ήρθαν σε εμάς μέσω της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και του πολιτισμού που δημιούργησε.

11628877 FAAD 421F 892F 5E220820A123
Το εξώφυλλο του βιβλίου – ύμνου για το Βυζάντιο

Η δυτική κοινωνία έχει και άλλους προπάτορες: δεν θα ήταν συνετό να δώσουμε σύντομη αναφορά στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Οι τρόποι με τους οποίους επηρέασε τον κόσμο μας προς το καλό, και μάλιστα, δημιούργησε τις παραμέτρους της κοινωνίας μας στην πιο υγιή και ισχυρή μορφή της, δεν εκτιμώνται επαρκώς σήμερα. Μέσα στη σύγχυση, την αβεβαιότητα και την έλλειψη κατεύθυνσης, η Δύση έχει χάσει το δρόμο της. Υπάρχουν πολλά που μπορεί και πρέπει να μάθει από το Βυζάντιο.

Μπορείτε να αποκτήσετε διαδικτυακά εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ