Νεκρός 13χρονος στις ΗΠΑ από επικίνδυνο challenge στο TikTok

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαστάσεις παίρνει στο TikTok ένα επικίνδυνο challenge, που μάλιστα έχει γίνει viral ειδικά στα ανήλικα παιδιά.

Πρόκειται για το «Benadryl challenge» που καλεί σε μεγάλη κατανάλωση του ομώνυμου φαρμάκου κατά των αλλεργιών (12-14 χάπια) και οδήγησε σε θάνατο έναν 13χρονο στις ΗΠΑ.

Ο πατέρας του 13χρονου, δήλωσε συντετριμμένος ότι το παιδί του αρχικά πάθαινε επιληπτικές κρίσεις, νοσηλεύτηκε και έξι μέρες μετά άφησε την τελευταία του πνοή.

Μετά το τραγικό περιστατικό, που έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των επικίνδυνων challenge, εκπρόσωπος του TikTok εξέφρασε «τα βαθύτατα συλλυπητήρια της πλατφόρμας» στην οικογένεια του νεκρού παιδιού.

«Στο TikTok, απαγορεύουμε αυστηρά και αφαιρούμε περιεχόμενο που προωθεί επικίνδυνες συμπεριφορές με προτεραιότητα την ασφάλεια της κοινότητάς μας. Δεν έχουμε δει ποτέ αυτό το είδος περιεχομένου να αποτελεί τάση στην πλατφόρμα μας και έχουμε μπλοκάρει τις αναζητήσεις εδώ και χρόνια για να βοηθήσουμε στην αποθάρρυνση της μιμητικής συμπεριφοράς.

Η ομάδα μας, που αποτελείται από 40.000 επαγγελματίες ασφαλείας, εργάζεται κατά της παραβίασης των κατευθυντήριων γραμμών και ενθαρρύνουμε την κοινότητά μας να αναφέρει οποιοδήποτε περιεχόμενο ή λογαριασμούς που την απασχολούν», ανέφερε συγκεκριμένα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ