Γαλλία: Εισβολή διαδηλωτών στο χρηματιστήριο του Παρισιού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε έναν ακόμη «ναό του πλούτου» εισέβαλαν σήμερα διαδηλωτές στη Γαλλία, καθώς αυτή τη φορά στο «στόχαστρό» τους βρέθηκε το κτίριο Euronext στο Παρίσι, στο οποίο στεγάζεται το πανευρωπαϊκό χρηματιστήριο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα, περίπου 200 με 300 εξοργισμένοι διαδηλωτές εισέβαλαν στο εν λόγω κτίριο κραδαίνοντας σημαίες, αναμμένους πυρσούς και φωτοβολίδεςκαι φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης του προέδρου ΕμανουέλΜακρόν και της αντιλαϊκής μεταρρύθμισής του στο συνταξιοδοτικό σύστημα, με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη.

«Είμαστε εδώ, είμαστε εδώ, ακόμη και αν ο Μακρόν δεν το θέλει, είμαστε εδώ», φώναζαν, ζητώντας την παραίτηση του Γάλλου προέδρου. Εκπρόσωπος του χρηματιστηρίου, πάντως, ανέφερε ότι η διαμαρτυρία δεν είχε αντίκτυπο στις δραστηριότητές του και δεν προκλήθηκε κανένα πρόβλημα στις συναλλαγές.

gallia diadilosi parisi3

Το λόμπι της εταιρείας που βρίσκεται στη La Defense, την επιχειρηματική συνοικία των Παρισίων, γέμισε με κόκκινο καπνό από τις φωτοβολίδες των διαδηλωτών, που, κατά το τελευταίο διάστημα, στοχοποιούν όλο και περισσότερο «τα σύμβολα του καπιταλισμού και των επιχειρήσεων στη Γαλλία», όπως αναφέρει, χαρακτηριστικά, το Bloomberg, σημειώνοντας πως προηγούμενες διαμαρτυρίες είχαν ως στόχο τα γραφεία της LVMH, της BlackRock και της Natixis.

gallia diadilosi parisi5

Σε άλλο σημείο της πόλης, την ώρα που οι απεργοί σιδηροδρομικοί πραγματοποίησαν μια ειρηνική διαδήλωση στον σιδηροδρομικό σταθμό Gare de Lyon, για την «ημέρα έκφρασης της οργής των σιδηροδρομικών», διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε ξύλινες παλέτες. «Μας λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τη χρηματοδότηση των συντάξεων», δήλωσε ο συνδικαλιστής της Sud-Rail Φαμπιέν Βιλεντιέ, προσθέτοντας, «όμως δεν χρειάζεται να παίρνουμε τα χρήματα από τις τσέπες των εργαζομένων, υπάρχουν μερικά στις τσέπες των δισεκατομμυριούχων».

gallia diadilosi parisi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ