Ο Ζελενσκι σχεδιάζει να απαγορεύσει τη ρωσική ορθόδοξη εκκλησία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο στόχαστρο του Ζελένσκι έχει βρεθεί η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία και τα ιστορικά της μοναστήρια στην Ουκρανία, με τον πρόεδρό της να την κατηγορεί ανοιχτά για συνεργασία με την Μόσχα και κατασκοπία.

Όπως αναφέρει σε ανάλυσή του το Politico, οι ουκρανικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο απαγόρευσης της εκκλησίας, ενώ έχουν ήδη προετοιμαστεί νομοσχέδια από κόμματα της αντιπολίτευσης!

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα ανακοινώσει σύντομα ποιο θα είναι το μέλλον της εκκλησίας. Αυτό σημαίνει πως είτε θα υπάρξει πλήρης απαγόρευση είτε θα δημιουργήσει νέα εκκλησία, χωρίς δεσμούς με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και τον Πατριάρχη Κύριλλο, κορυφαίο υποστηρικτή της εισβολής.

Το Politico συνεχίζει αναφέροντας πως από την αρχή του πολέμου, περισσότερες από 200 ενορίες έχουν αυτομολήσει. Πολλές άλλες σχεδιάζουν να κάνουν το ίδιο, αλλά αντιμετωπίζουν εμπόδια από τις αρχές της UOC, που προσπαθούν να τους εμποδίσουν, συμπεριλαμβανομένης της Εκκλησίας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο χωριό Zadubrivka στη νοτιοδυτική Ουκρανία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ