Βόμβες στην σερβική τηλεόραση για Μητσοτάκη, Δένδια και Σακελλαροπούλου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός εξωτερικών της Σερβίας, καταγγέλλει δημόσια την ύποπτη στάση του συστήματος Μητσοτάκη υπέρ του Κοσόβου, άρα και της Τουρκίας.

Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο, όσο κι αν θέλουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις τόσο το Μαξίμου όσο και η Ζαλόκωστα, ότι δεν υπάρχει ελληνική εξωτερική πολιτική δυο κέντρων.

Το είχε επισημάνει πρώτος ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, το επανέλαβε και ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς σε συνέντευξη του, αναφερόμενος στη στάση της Ελλάδας στην ψηφοφορία για την είσοδο του Κοσσυφοπεδίου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ο Σέρβος ΥΠΕΞ αναρωτήθηκε στη συνέντευξη αν η απόφαση να απέχει η Ελλάδα από την ψηφοφορία, χωρίς να καταψηφίσει, είναι του Μητσοτάκη και της Προέδρου ή πρόκειται για μία αυθαίρετη απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών και του Δένδια.

Ζητώντας ξεκάθαρη θέση από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, ανέφερε ότι «δεν είναι εύκολο να βγει κανείς και να πει, όπως έκανε ο Πρόεδρος Βούτσιτς, όπως είπα και εγώ, ότι σεβόμαστε την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας στη στεριά, τη θάλασσα και στον αέρα. Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ευθεία αντιπαράθεση με την Τουρκία. Είμαστε αλληλέγγυοι με την Ελλάδα, αλλά γι’ αυτό πιστεύουμε ότι θα ήταν σωστό αν εμείς σεβόμαστε την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας τότε και οι αποφάσεις της να ευθυγραμμίζονται με αυτή τη θέση».

Το επίμαχο απόσπασμα:

Ίβιτσα Ντάτσιτς: Τον Νοέμβριο του 2018 ο Τσίπρας έδωσε εντολή η Ελλάδα να ψηφίσει κατά της ένταξης του Κοσσυφοπεδίου στην Ιντερπόλ.

Τι μας εκπλήσσει; Εάν ο Μητσοτάκης ως Πρωθυπουργός, που έχει ιστορικούς δεσμούς με το σερβικό λαό, θα σας θυμίσω ότι ένας δρόμος του Βελιγραδίου φέρει το όνομα του μακρινού του συγγενή, του Ελευθέριου Βενιζέλου, λέει ότι η θέση της Ελλάδας παραμένει αμετάβλητη, εάν η Πρόεδρος λέει ότι η θέση της Ελλάδας παραμένει αμετάβλητη, δεν μπορώ να πιστέψω ότι τώρα μπορεί να μεταβληθεί. Εάν υπάρχει αλλαγή στη θέση της Ελλάδας τότε κάποιος θα πρέπει να μας ενημερώσει σχετικά.

Δημοσιογράφος: Θεωρείτε ότι αναμένεται αλλαγή της θέσης της Ελλάδας;

Ι.Ν: Γι’ αυτό θέλουμε να γνωρίζουμε εάν αυτό έχει να κάνει με την πολιτική του Μητσοτάκη. Ο Τσίπρας ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι είναι κατά.

Δ: Η αντιπολίτευση επικρίνει αρκετά αυτή την απόφαση

Ι.Ν: Σωστά, μήπως πρόκειται για απόφαση του Μητσοτάκη και της Προέδρου ή για μία αυθαίρετη απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών και του Δένδια; Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να είμαστε δίκαιοι στις σχέσεις μας. Γιατί; Ξέρετε, δεν είναι εύκολο να βγει κανείς και να πει, όπως έκανε ο Πρόεδρος Βούτσιτς, όπως είπα και εγώ, ότι σεβόμαστε την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας στη στεριά, τη θάλασσα και στον αέρα. Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ευθεία αντιπαράθεση με την Τουρκία. Είμαστε αλληλέγγυοι με την Ελλάδα, αλλά γι’ αυτό πιστεύουμε ότι θα ήταν σωστό αν εμείς σεβόμαστε την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας τότε και οι αποφάσεις της να ευθυγραμμίζονται με αυτή τη θέση.

Σ.Σ. ieidiseis.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ