Σίδνεϊ: Ψηφοδέλτια για τις Τουρκικές εκλογες που δεν είχαν ανοιχτεί, είχαν ήδη σφραγιστεί υπέρ του AKP!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καθώς η ψηφοφορία έχει ήδη ξεκινήσει για τις τουρκικές εκλογές και όσους Τούρκους ζουν στο εξωτερικό, αξιωματούχοι ανακάλυψαν χθες ότι ορισμένα από τα ψηφοδέλτια που δεν είχαν ανοιχτεί σε εκλογικό τμήμα του Σίδνεϊ της Αυστραλίας, είχαν ήδη σφραγιστεί υπέρ του κυβερνώντος AKP!

Ο δημοσιογράφος Candaş Tolga Işık ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της ψήφου των Τούρκων της Αυστραλίας για τις εκλογές της πατρίδας τους, οι εκλογικοί αξιωματούχοι ανακάλυψαν κλειστά ψηφοδέλτια που είχαν ήδη σφραγιστεί υπέρ του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν.

Οι εκλογές στην Τουρκία έχουν προγραμματιστεί για τις 14 Μαΐου, αλλά οι πολίτες που ζουν στο εξωτερικό έχουν ήδη αρχίσει να ψηφίζουν στα εκλογικά τμήματα. Μόλις τελειώσει η ψηφοφορία στο εξωτερικό, οι κάλπες θα μεταφερθούν στην Τουρκία και θα ανοίξουν στις 14 Μαΐου, μαζί με τις άλλες κάλπες. Υποτίθεται.

Ο Işık μοιράστηκε μια φωτογραφία από τα ψηφοδέλτια και έγραψε στο Twitter:

«Ένας υπάλληλος της κάλπης έγραψε από την Αυστραλία και έστειλε τη φωτογραφία. Σε 720 ανοιχτά ψηφοδέλτια, είχε σφραγιστεί ένα κόμμα. Ένας υπάλληλος το έπιασε και κατέγραψε (το περιστατικό). Ελέγξτε τα ψηφοδέλτιά σας πριν πάτε στο παραβάν».

Η οργάνωση εξωτερικού του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε ότι έχει υποβάλει μήνυση σχετικά με το θέμα.

«Στην Αυστραλία, στο Sydney 2-G box, όσον αφορά το κλειστό ψηφοδέλτιο που σφραγίστηκε για το AKP, υποβάλαμε αίτηση στο Εκλογικό Συμβούλιο της Περιφέρειας του Εξωτερικού για να υποβάλουν μήνυση».

*φωτογραφία από https://twitter.com/ChpYurt

ΔΗΜΟΦΙΛΗ