Έρχεται μίνι κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπορεί, ημερολογιακά, η άνοιξη να έχει μπει για τα καλά, ωστόσο, οι διαθέσεις του καιρού είναι εντελώς διαφορετικές και πιο…χειμωνιάτικες. Αυτό αποδεοκνύει περίτρανα και ο καιρός σήμερα κα αύριο καθώς θα επικρατήσει μια μίνι κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, αύριο, Τρίτη, αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά κύριο λόγο στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Τα φαινόμενα αναμένεται να ξεκινήσουν από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας σε τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεάς και της Βόρειας Πελοποννήσου και σταδιακά να επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και βόρειας χώρας ως αύριο το απόγευμα.

Πιο αναλυτικά, πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία:

Από το απόγευμα της Δευτέρας  έως τις πρωινές ώρες της Τρίτης αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες σε τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεάς και της Βόρειας Πελοποννήσου.

Από το πρωί της Τρίτης τα φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά και θα επηρεάσουν το σύνολο σχεδόν της Θράκης και της Μακεδονίας καθώς και τμήματα της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς, της Βόρειας Πελοποννήσου, του Ιονίου και του Βορείου Αιγαίου.

Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σε ορεινές περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, της Βόρειας Θεσσαλίας και της Ηπείρου.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της στις περιοχές εκδήλωσης των φαινομένων, η οποία κατά τόπους θα ξεπεράσει τους 7 βαθμούς Κελσίου.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται αύριο:

prognosi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ