Θερμότατη υποδοχή του Αλέξη Τσιπρα απο τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε και το «Μαρινάκειον Μέλαθρον», εκεί που τον υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ.

Οι δυο τους είχαν μια θερμή συζήτηση, με τον κ. Τσίπρα να ενημερώνεται για το έργο της Μητρόπολης και να ξεναγείται στο «Μαρινάκειον Μέλαθρον», το οποίο έγινε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη προς τιμήν του πατέρα του.

A7B41869 2017 477E B840 AB7A92B2E4B1

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ ενημέρωσε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα για τα συσσίτια στους αστέγους του λιμανιού. Στη συζήτησή τους, βρήκαν κοινό τόπο στο θέμα της δικαιοσύνη, που εκφράζεται από τους εθελοντής της Μητρόπολης Πειραιά αλλά και από σύνθημα του Αλέξη Τσίπρα.

«Αυτή η δικαιοσύνη που για τον Θεό είναι απέραντη αγάπη και αποδοχή. Για μας είναι κάτι πολύ διαφοροποιημένο ξέρετε, με τους νομικισμούς μας και τους δικανισμούς μας, την ανθρώπινη ατελή όραση του πράγματος. Αλλά η δικαιοσύνη ταυτίζεται με την αγάπη και με την κατανόηση. Την συγκατάβαση. Αυτή η εικόνα είναι η εφέστιος εικόνα που είχε ο παλαιος ναός της Αγίας Τριάδος, ο οποίος βομβαρδίστηκε το 1944 από τους συμμάχους. Ήταν υπό γερμανική κατοχή. Ο ναός κατεστράφη ολόκληρος και έμεινε μόνο η εικόνα αυτή όπως τη βλέπετε αλώβητη», είπε ο Μητροπολίτης Πειραιά.

«Εδώ ήταν η έδρα των εργατικών αγώνων. Το μέγα θαύμα της ναυτιλίας στήθηκε στα μηχανουργεία και στα καρνάγια, εκεί δέθηκε και το ατσάλι. Αισθάνομαι μεγάλη τιμή που είμαι υποψήφιος εδώ και θέλω να γνωρίσω καλύτερα τους ανθρώπους που δουλεύουν σε αυτόν τον χώρο», σημείωσε με τη σειρά του ο Αλέξης Τσίπρας.

Με πληροφορίες απο το megatv.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ