Μεθόδευση Μαξίμου ώστε η εικόνα «Αξιον Εστί» να μην περάσει από τον τόπο της τραγωδίας στα Τεμπη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το έγκλημα των Τεμπών αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα της κυβέρνησης. Στο Μαξίμου οι επικοινωνιολόγοι του Κυριάκου Μητσοτάκη γνωρίζουν καλά πως η οποιαδήποτε αναφορά στη τραγωδία των Τεμπών, που βύθισε τη χώρα στο πένθος, πληγώνει την κυβέρνηση και χαλάει το μεταρρυθμιστικό προφίλ, που ακόμα και σήμερα επιχειρεί να εμφανίσει. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο αόρατος αρχισυντάκτης του Μαξίμου έχει επιβάλει ένα άτυπο σιωπητήριο σε οποιαδήποτε πληροφορία αφορά το έγκλημα, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους.

Ολα αυτά είναι λίγο ως πολύ γνωστά στο ευρύ κοινό, ωστόσο σήμερα η «δημοκρατία» αποκαλύπτει ακόμα μία πτυχή αυτού του σκανδάλου συσκότισης λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας» η κυβέρνηση για να αποφευχθεί μια νέα συγκέντρωση στην περιοχή των Τεμπών, όπου έλαβε χώρα το έγκλημα, έδωσε εντολή η εικόνα της Παναγίας «Αξιον Εστί» να μη φτάσει στα Τέμπη, και να πάει κατευθείαν από το Αγιον Ορος στην Αθήνα.

Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει η εφημερίδα, η εικόνα ήταν προγραμματισμένη να ταξιδέψει από το Αγιον Ορος με προορισμό την Αθήνα και ενδιάμεση στάση στα Τέμπη. Εκεί ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί ένα τρισάγιο στην μνήμη των θυμάτων, αλλά και προσκύνημα των πιστών. Οπως είναι εύκολα κατανοητό, στο σημείο θα έσπευδε πολύς κόσμος, και φαίνεται πως ορισμένοι σκέφτηκαν πως υπήρχε κίνδυνος η θρησκευτική συγκέντρωση να μετατραπεί σε ένα αντικυβερνητικό συλλαλητήριο εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Κάπως έτσι, κι ενώ όλα ήταν έτοιμα και προγραμματισμένα, ξαφνικά η απόφαση άλλαξε και η εικόνα έφτασε κατευθείαν στην Αθήνα χωρίς ενδιάμεση στάση στα Τέμπη.

Η απόφαση αυτή, που αποδίδεται σε κυβερνητικούς χειρισμούς, προκάλεσε έντονη αντίδραση στην τοπική κοινωνία, η οποία κατάλαβε για ακόμα μια φορά πως είναι έρμαιο στην επικοινωνιακή καμπάνια του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και όλα αυτά ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής ζήτησε χθες την ψηφιακή αναπαράσταση της σύγκρουσης των μοιραίων τρένων!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ