Δύο 44χρονοι νεκροί απο τους πυροβολισμούς στο εργοστάσιο της Mercedes

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δύο άνδρες 44 ετών έχασαν τη ζωή τους σε επεισόδιο με πυροβολισμούς που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα σε εργοστάσιο της Mercedes κοντά στην Στουτγάρδη. Ο δράστης έχει συλληφθεί, αλλά τα κίνητρά του παραμένουν ασαφή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 7:45 το τμήμα του Λούντβιχσμπουργκ δέχθηκε κλήσεις έκτακτης ανάγκης για πυροβολισμούς στο Ζιντελφίνγκεν, σε αίθουσα παραγωγής του εργοστασίου 56 της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, όπου παράγονται οχήματα ανώτερης και πολυτελούς κατηγορίας, συμπεριλαμβανομένων των Mercedes S-Class και Mercedes-Maybach S-Class.

nb mercedes ergostasio pyrovolisnoi1

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας, ο 53χρονος δράστης μπήκε στην αίθουσα και πυροβόλησε δύο άτομα. Οι υπάλληλοι της ασφάλειας του εργοστασίου ακινητοποίησαν τον ύποπτο στην αίθουσα και στη συνέχεια τον παρέδωσαν στην αστυνομία, η οποία τον συνέλαβε χωρίς αντίσταση.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη, σωστικά συνεργεία και δύο ελικόπτερα έσπευσαν στο σημείο, σε ένα εργοτάξιο όπου εργάζονται περίπου 35.000 άτομα.

Ο ένας άνδρας ήταν ήδη νεκρός, ενώ ο δεύτερος υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του. Ο δράστης, ένας 53χρονος άνδρας, έχει συλληφθεί και θεωρείται ότι έδρασε μόνος, ενώ εκτιμάται ότι βρέθηκε σε κατάσταση αμόκ.

Στο μεταξύ η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο και η εργασία στη μονάδα παραγωγής συνεχίζεται, εκτός από τον χώρο του εγκλήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ