Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα στις τουρκικές εκλογές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πρώτες δηλώσεις των αρχηγών – κοσμοσυρροή στην συγκέντρωση Ερντογάν λίγες ώρες πριν, μέσα στη νύχτα.

Ο Ερντογάν δεν πήρε την προεδρία από τον πρώτο γύρο, το κόμμα του όμως πήρε εύκολα την πλειοψηφία στην Βουλή. Εάν τελικά εκλεγεί πρόεδρος, δεν θα έχει κανένα εμπόδιο στην άσκηση της εξουσίας.

Με καταμετρημένο το 97,67% των εκλογικών τμημάτων, ο Ερντογάν, είχε ποσοστό 49,35% και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, 44,98%

Με την διαβεβαίωση ότι βρίσκεται «καθαρά μπροστά» αλλά μοιάζοντας να αποδέχεται πλέον πως τη διεξαγωγή δεύτερου γύρου, το αποτέλεσμα του οποίου θα «σεβαστεί», ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απηύθυνε ομιλία από το μπαλκόνι του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK), σε μεγάλο πλήθος οπαδών  του τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

IMG 2657
Τελικά αποτελέσματα στην Τουρκία

Ο 69χρονος Ερντογάν ανέφερε πως προηγείται με 2,6 εκατομμύρια ψήφους του αντιπάλου του, του 74χρονου Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου,

Ακόμη, ο τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως η παράταξή του, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), εξασφάλισε την πλειοψηφία των εδρών στην τουρκική Βουλή μαζί με τον εταίρο του, το ακροδεξιό εθνικιστικό κόμμα MHP.

Κιλιτσντάρογλου: «Θα κερδίσουμε στον δεύτερο γύρο»

Νίκη «στον δεύτερο γύρο» των προεδρικών εκλογών, υποσχέθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στους υποστηρικτές του, ο αντίπαλος του Ερντογάν, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

«Αν το έθνος μας ζητήσει δεύτερο γύρο, θα τον δεχθούμε ευχαρίστως. Και θα τον κερδίσουμε οπωσδήποτε», δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου περικυκλωμένος από εκπροσώπους των έξι κομμάτων του συνασπισμού.

IMG 2658
Με πορτοκαλί χρώμα οι χώρες όπου οι τούρκοι ψήφισαν Ερντογάν
IMG 2659
Με πορτοκαλί χρώμα Οι περιοχές που κέρδισε ο Ερντογάν

ΔΗΜΟΦΙΛΗ