Μόσχα: Το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα ακυρώσει τη μεταφορά της Κριμαίας στην Ουκρανική ΣΣΔ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι απαραίτητο να ακυρωθεί επίσημα η απόφαση του 1954 για τη μεταφορά της Κριμαίας στην Ουκρανική ΣΣΔ από την Ρωσική Σοβιετική Ομοσπονδιακή Σοσιαλιστική Δημοκρατία (RSFSR). Την πρόταση αυτή έκανε ο γερουσιαστής από τη Χερσόνησο Σεργκέι Τσέκοφ , όπως αναφέρει το RIA Novosti.

« Η Ρωσία, ως νόμιμος διάδοχος της ΕΣΣΔ, έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Όλες οι εικασίες σε διεθνές επίπεδο σχετικά με το καθεστώς της Κριμαίας πρέπει να σταματήσουν μια για πάντα», είπε ο πολιτικός.

Κατά τη γνώμη του, είναι σημαντικό να ακυρωθεί η απόφαση για τη μεταφορά της Κριμαίας στην Ουκρανική ΣΣΔ, λαμβάνοντας υπόψη το «ψέμα που προέρχεται από τους κρατικούς αξιωματούχους της Ουκρανίας».

Ο επικεφαλής του κοινοβουλίου της Κριμαίας, Βλαντμίρ Κονσταντίνοφ, δήλωσε ότι το προεδρείο του κοινοβουλίου της Χερσονήσου θα δρομολογήσει το θέμα της ακύρωσης της απόφασης που ελήφθη το 1954 για τη μεταφορά της χερσονήσου της Κριμαίας στην Ουκρανική Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία. Η πράξη του 1954 χαρακτηρίστηκε παράνομη από τον πολιτικό.

Η περιοχή της Κριμαίας ήταν μέρος της RSFSR μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου 1954. Στη συνέχεια, το Προεδρείο του Ανώτατου Σοβιέτ της ΕΣΣΔ εξέδωσε διάταγμα για τη μεταφορά του στην Ουκρανική ΣΣΔ.

1 130

Εμπνευστής ήταν ο σοβιετικός ηγέτης Νικήτα Χρουστσόφ, ο οποίος εργάστηκε στην Ουκρανία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, η χερσόνησος παρέμεινε μέρος της Ουκρανίας.

Στη συνέχεια, η Κριμαία έγινε μέρος της Ρωσίας τον Μάρτιο του 2014 με δημοψήφισμα μετά το πραξικόπημα στην Ουκρανία (Μαϊντάν).

Το Κίεβο , οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.

Η ρωσική πλευρά αρνείται αυτές τις κατηγορίες περί προσάρτησης και επιμένει ότι η διαδικασία προσχώρησης ήταν σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο.

Lenta.ru

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ