Στενό μαρκάρισμα Τσιπρα σε Ανδρουλακη για το πρόσωπο που θα γίνει πρωθυπουργός

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το «στενό μαρκάρισμα» του Αλέξη Τσίπρα στον Νίκο Ανδρουλάκη, εν όψει των κρίσιμων εθνικών εκλογών αυτής της Κυριακής, συνεχίστηκε σήμερα, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να τονίζει στο πλαίσιο της διακαναλικής του συνέντευξης από το Ζάππειο, πως το καλύτερο για τον τόπο θα ήταν να αποσύρει το αίτημά του για τρίτο πρόσωπο στη θέση του πρωθυπουργού, ώστε να διευκολύνει την συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το πώς θα προσπαθήσει να πείσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να αποσύρει το εν λόγω αίτημα, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως στην περίπτωση που ο Ν. Ανδρουλάκης θέσει το ζήτημα προσώπου, θα αναλάβει και την ευθύνη να πάμε σε δεύτερες εκλογές, σχολιάζοντας, μάλιστα, ότι αυτές θα έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος και άρα δεν θα ωφεληθούν τα μικρότερα κόμματα. Προσέθεσε δε πως θα έχει χαθεί, όμως, μια σημαντική ευκαιρία για τον τόπο, σημειώνοντας πως δεν θα χρειαστεί να τον πείσει, καθώς θα έχει πάρει τις αποφάσεις του.

Συγκεκριμένα, η ερώτηση που τέθηκε στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήταν: «Κύριε Πρόεδρε εμφανίζεστε σίγουρος ότι το πρώτο και το τρίτο κόμμα θα καταφέρουν να κάνουν κυβέρνηση το βράδυ των εκλογών. Άρα, να υποθέσω ότι, αν είστε το πρώτο κόμμα, θα πάρετε τηλέφωνο τον Νίκο Ανδρουλάκη για να συζητήσετε το ενδεχόμενο της συνεργασίας σας. Πώς θα τον πείσετε, όμως, να φύγει από τη θέση “ούτε Τσίπρας, ούτε Μητσοτάκης για πρωθυπουργός”; Κι αν δεν καταφέρετε να τα βρείτε, θα πάμε σε δεύτερες εκλογές;».

«Είναι προφανές ότι, αν υπάρχει δυνατότητα να συγκροτηθεί κυβέρνηση, θα καλέσω τον κ. Ανδρουλάκη. Αν θέσει ζήτημα προσώπων, θα πάμε σε δεύτερες εκλογές, παίρνοντας την ευθύνη. Θα χαθεί μια ευκαιρία για τον τόπο. Η δυνατότητα συγκρότησης προοδευτικής κυβέρνησης. Σε όλο τον κόσμο έτσι γίνεται. Στη Γερμανία κάθισαν τρία κόμματα και μοίρασαν τα υπουργικά έδρανα. Δεν έθεσε κανείς θέμα πρωθυπουργού. Νομίζω δεν θα χρειαστεί να τον πείσω. Θα έχει πάρει τις αποφάσεις του με βάση το κριτήριο της επιβίωσης που παίζει πάντα σημαντικό ρόλο και στην πολιτική και στη ζωή», ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα.

  • Παρακολουθήστε τη διακαναλική συνέντευξη Τσίπρα από το Ζάππειο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ