Πάγωσε το πανελλήνιο η δήλωση της Σακελλαροπούλου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από την Ισλανδία, όπου βρέθηκε για τη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στην 4η Σύνοδο του Συμβουλίου της Ευρώπης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατάφερε πάλι να εξοργίσει με την απαράδεκτη τοποθέτησή της,.

Η κ.Σακελλαροπούλου ζήτησε από την Ευρώπη να συμπαρασταθεί και να προασπίσει την δημοκρατία στην Ουκρανία!

Και είναι απαράδεκτη, γιατί η ΠτΔ δεν έβγαλε άχνα για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ή για τον βιασμό της δημοκρατίας από τους Αλβανούς (και) στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

Αντί να ζητήσει γι’ αυτά ευρωπαϊκή παρέμβαση η κ.Πρόεδρος, ζητάει παρέμβαση για την Ουκρανία!

«Τέλος, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα πρέπει να θεωρηθεί όχι μόνο ως επίθεση στην κυριαρχία αυτής της χώρας, αλλά ως μέρος ενός ευρύτερου ερωτήματος: κατά πόσο η παγκόσμια διάβρωση της δημοκρατίας θα συνεχιστεί ανεξέλεγκτα. Ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει προειδοποιήσει για μια “δημοκρατική οπισθοδρόμηση”. Αυταρχικά και λαϊκιστικά καθεστώτα αμφισβητούν μετωπικά τα πολιτικά μας θεμέλια και το κράτος δικαίου. Οι διαδοχικές κρίσεις επέτρεψαν την ενίσχυση της εκτελεστικής εξουσίας έναντι της νομοθετικής. Η ελευθερία της έκφρασης και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης υπονομεύονται διαρκώς στο όνομα της αρχής της πλειοψηφίας…», είπε μεταξύ άλλων η κ.Σακελλαροπούλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ