Παγκοσμιο σοκ: Σύλληψη πασίγνωστου Ελληνα επιχειρηματία απο το FBI με βαριές κατηγορίες προκαλει νευρική κρίση στο Μαξίμου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέγα θέμα προκύπτει μετά τη σύλληψη Έλληνα επιχειρηματία από τις αμερικανικές Αρχές. Μάλιστα τον κατηγορούν πως βοήθησε την Ρωσία να αποκτήσει πλήθος τεχνολογικών μυστικών που σχετίζονται με τους τομείς της κβαντικής πληροφορικής και των πυρηνικών ελέγχων.

Πρόκειται για τον Έλληνα επιχειρηματία Νικόλαο Μπογονικολό, ιδιοκτήτη της Aratos Group, και εναντίον του ασκήθηκε από ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν ποινική δίωξη για συνωμοσία και λαθρεμπόριο!

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο των Αμερικανών και την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, φέρεται να συνωμότησε για να αποκτήσει ευαίσθητο τεχνολογικό υλικό που χρησιμοποιείται στον κβαντικό υπολογισμό και τις πυρηνικές δοκιμές για την περαιτέρω αμυντική έρευνα και ανάπτυξη της Ρωσίας.

Το FBI τον συνέλαβε στο Παρίσι στις 9 Μαΐου 2023 και τελεί υπό κράτηση μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσής του στις ΗΠΑ.

Όπως ανέφερε ο ομοσπονδιακός Εισαγγελέας της Ανατολικής Περιφέρειας της Νέας Υόρκης Μπρέον Πις: «Ενώ φαινομενικά λειτουργούσε ως αμυντικός ανάδοχος για το ΝΑΤΟ και άλλες σύμμαχες χώρες, ο κατηγορούμενος και η Aratos Group είχαν διπλές συναλλαγές, βοηθώντας στην τροφοδότηση της πολεμικής προσπάθειας της Ρωσίας και την ανάπτυξη όπλων επόμενης γενιάς. Το Γραφείο μας συνεχίζει να εργάζεται ακούραστα για να διασφαλίσει ότι οι συγκεκριμένες τεχνολογίες δεν θα πέσουν σε λάθος χέρια».

Ενώ ο υποδιευθυντής του FBI Μάικλ Ντρισκόλ ανέφερε για την σοβαρότατη αυτή υπόθεση ότι: «Ο Μπογονικολός συνωμότησε με ένα δίκτυο εταιρειών με ενορχηστρωτή τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες για να αποκτήσει με δόλιο τρόπο και στη συνέχεια να διακινήσει λαθραία στρατιωτικές τεχνολογίες και τεχνολογίες διπλής χρήσης αμερικανικής προέλευσης για να βοηθήσει τους ρωσικούς τομείς άμυνας και ασφάλειας. Ο Μπογονικολός προμηθεύτηκε ευαίσθητο εξοπλισμό που πληροί τις προδιαγραφές του ΝΑΤΟ και έχει σχεδιαστεί για τακτικές συνθήκες στο πεδίο της μάχης, καθώς και εξαρτήματα με εφαρμογές στις διαστημικές και κρυπτογραφικές επικοινωνίες, για λογαριασμό των Ρώσων πληροφοριοδοτών του, οι οποίοι επεδίωκαν να βελτιώσουν τις πολεμικές δυνατότητες της χώρας τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ