Πάλι φάουλ η Σακελλαροπούλου; Νέα «κυβερνητική αποστολή» και νέα γκάφα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Ισλανδία και την πρωτεύουσα Ρέκιαβικ, συνήλθε μετά από 20 χρόνια η πρώτη σύνοδος κορυφής του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ήταν εκεί πολλοί Ευρωπαίοι πολιτικοί, αλλά αρκετοί δεν πήγαν. Έστειλαν εκπρόσωπο, αφού το θέμα της Ουκρανίας ήταν ψηλά στην ατζέντα.

Κάποιοι δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν ανάμεσά τους διέκριναν την… Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Βρέθηκε μάλιστα στο Ρέκιαβικ, αλλά μετά του συντρόφου της.

Πώς και γιατί; Όταν λέμε «αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων» εννοούμε Πρωθυπουργούς, Καγκελάριους και Προέδρους προεδρικών συστημάτων.

Όχι πάντως διακοσμητικούς μονάρχες, ούτε επικεφαλής προεδρευομένων Δημοκρατιών- που δεν κυβερνούν.

Την έστειλε ο Μητσοτάκης, αδιαφορώντας για την ουσία της Συνόδου; Δεν είχε υπουργό Εξωτερικών; Και η ίδια το δέχθηκε; Με διαλυθείσα τη Βουλή, Αρχηγός του κράτους να εκπροσωπεί κυβέρνηση, που απέρχεται!

Να δούμε τώρα πώς θα δεχθεί και ο Μητσοτάκης όταν αυτό που -ως… συμπροεδρεύουσα σε ένα στρογγυλό τραπέζι για τη Δημοκρατία- είπε σε ένα σημείο:

-«Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα πρέπει να θεωρηθεί όχι μόνο ως επίθεση στην κυριαρχία αυτής της χώρας, αλλά ως μέρος ενός ευρύτερου ερωτήματος: κατά πόσο η παγκόσμια διάβρωση της δημοκρατίας θα συνεχιστεί ανεξέλεγκτα».

Για την Ουκρανία ωραία τα είπε. Για την Κύπρο; Για την επίκαιρη κατάσταση στην Αλβανία; Δεν κατάλαβε; Διάβασε απλώς ότι της έγραψαν;

Καλή είναι μια οικογενειακή εκδρομή. Αλλά προς Θεού: Η Ελληνική Δημοκρατία πρέπει να έχει Πρόεδρο- πάνω από την κυβέρνηση και τα κόμματα. Που θα εκπροσωπεί τη χώρα, και δεν θα κάνει θελήματα στον Πρωθυπουργό.

Γ.Λ. ieidiseis.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ