Μέση Ανατολή: Το θέμα του νερού έχει γίνει επικίνδυνο ζήτημα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η Τουρκία έχει μετατρέψει το νερό σε βαρύ όπλο και το χρησιμοποιεί σε πολιτικά ζητήματα κατά του Ιράκ», δήλωσε ο ιρακινός βουλευτής Γκαρίμπ Αχμάντ, μέλος της Επιτροπής Γεωργίας και Υδάτων του ιρακινού κοινοβουλίου.

Προειδοποίησε ότι η κρίση του νερού στο Ιράκ θα συνεχιστεί χωρίς να βρεθεί λύση με τις γειτονικές χώρες για να διασφαλιστεί ότι το μερίδιο νερού που αντιστοιχεί στο Ιράκ δεν είναι στο απαιτούμενο επίπεδο και έχει γίνει πλέον ένα επικίνδυνο ζήτημα για όλη την περιοχή.

Ο Γκαρίμπ Αχμάντ, ανέφερε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες προκειμένου να πιέσουν τις αρμόδιες κυβερνητικές αρχές να βρουν μια μόνιμη λύση στην κρίση του νερού, «γιατί αν δεν βρεθεί δεν θα τελειώσει αυτό το πρόβλημα».

«Το Ιράκ βασίζεται σε δύο πυλώνες, δηλαδή το πετρέλαιο και τη γεωργία. Κατά την άποψη της Επιτροπής Γεωργίας, ο δεύτερος πυλώνας είναι πιο σημαντικός από το πετρέλαιο, επειδή ο τομέας του πετρελαίου είναι πιθανό να τελειώσει, αλλά η γεωργία υπήρχε και θα υπάρχει πάντα», είπε  το μέλος της Επιτροπής Γεωργίας και Υδάτων του ιρακινού κοινοβουλίου.

Πρόσθεσε ότι «η δύναμη στο Ιράκ είναι και ο γεωργικός τομέας είναι αυτός που μπορεί να τονώσει την ιρακινή οικονομία και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας».

Οι δύο κύριοι ποταμοί που δίνουν ζωή στο Ιράκ είναι ο Τίγρης και ο Ευφράτης που πηγάζουν από την Τουρκία.

RojNews

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ