Βαρύτατο πλήγμα στη Δικαιοσύνη με ευθύνη Μητσοτάκη: Ποιοι ευελπιστούν, είτε να διοριστούν από την Κυβέρνηση στις ανώτατες θέσεις του Αρείου Πάγου, είτε να τακτοποιηθούν σε άλλες «θέσεις»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι παραιτήσεις των 23 ανωτάτων δικαστικών από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, είναι ένα χτύπημα κατά της ίδιας της Δικαιοσύνης.

Ως αφορμή φαίνεται να ήταν η ορθότατη και επιβεβλημένη άσκηση κριτικής από την Ένωση σε ένα αντισυνταγματικό ανοσιούργημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να καταργηθεί.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση που στηλιτεύει την αντισυνταγματική διάταξη την οποία ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και με την οποία απαγορεύει στους δικαστικούς που δεν προάγονται, να ασκήσουν προσφυγή στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου προκειμένου να αποκατασταθούν, «οι άνω διατάξεις ελέγχονται από άποψη συνταγματικότητας», ενώ τονίζεται ότι οι περιορισμοί στην προσφυγή, «προσβάλλουν τον πυρήνα της προσωπικής ανεξαρτησίας του Δικαστικού Λειτουργού».

Η σχετική ανακοίνωση (της 18ης Μαΐου) της ΕνΔΕ μάλιστα κατέληγε με το εξής: «Σε κάθε περίπτωση, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με το άνω σκεπτικό περί μη συνταγματικά ανεκτής της περιστολής του δικαιώματος προσφυγής στην Ολομέλεια του ΑΠ, θα ζητήσει την άμεση κατάργηση των προϋποθέσεων που θέτουν οι ανωτέρω νομοθετικές διατάξεις».

Δείτε την ολόκληρη εδώ:

IMG 2482

Η διάταξη αυτή προκάλεσε τρομερές αδικίες κατά έντιμων λειτουργών της Δικαιοσύνης, όπως για παράδειγμα η δυσμενής κρίση δικαστού η οποία είχε περάσει πειθαρχικό πριν από 25ολόκληρα χρόνια, επειδή είχε αργήσει για 2 ώρες να προσέλθει στην αίθουσα, ούσα όμως απολύτως δικαιολογημένη! Η συγκεκριμένη δικαστής είχε φυσικά δικαιωθεί και όμως αυτή υπόθεση χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να μην προαχθεί!

Είναι εμφανές ότι το νομοθετικό ανοσιούργημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη έγινε για να ελέγξει τις προαγωγές ανώτερων και ανωτάτων δικαστών, άρα για να ελέγξει την ίδια την Δικαιοσύνη, γεγονός που συνιστά ευθεία παρέμβαση, απολύτως καταδικαστέα.

Το πιο θλιβερό όμως είναι ότι οι ανώτατοι δικαστές που παραιτήθηκαν προκειμένου να αποδείξουν την «υποταγή» τους στον Μητσοτάκη, προφανέστατα ευελπιστούν, είτε να διοριστούν από την κυβέρνηση στις ανώτατες θέσεις του Αρείου Πάγου, ή να τακτοποιηθούνσε άλλες «θέσεις», επιβεβαιώνοντας έτσι και την καταγγελία του Χρήστου Τζανερίκου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ