Η διαφθορά κυβερνάει!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός

Άραγε, γιατί έχουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που – τάχα – ερευνούν αν οι δημόσιοι οργανισμοί λειτουργούν σύμφωνα με τους νόμους, αν γίνεται χρηστή διαχείριση;
Όσα κι αν καταγράφονται από τους ελεγκτές στους ελέγχους που πραγματοποιούν, για οικονομικές ατασθαλίες, για αδιαφανείς διαδικασίες, για καταστρατήγηση των κανονισμών, οι ελεγχόμενοι, όχι μόνο δεν βρίσκονται κατηγορούμενοι, αλλά με ένα ειρωνικό χαμόγελο, με μια έπαρση, ισχυρίζονται ότι έχουν κάλυψη «από ψηλά»!
Και πράγματι, κανείς δεν τους ακουμπά!
Ποιο Κράτος, ποιες κυβερνήσεις, ποιους πολιτικούς να εμπιστευθεί ο πολίτης; Δυστυχώς για τον φτωχό, άπορο πολίτη, την χώρα αυτή, την διαφεντεύουν τα λαμόγια! Λάμόγια κάθε είδους και μεγέθους!
Το τραγικό είναι πως όλα γίνονται με τις ευλογίες της εκάστοτε κυβέρνησης αφού μόνο μετάλλια διαφθοράς δεν απονέμει στα πάμπολλα λαμόγια που μας περιτριγυρίζουν ενώ, όσοι πολίτες καταγγείλουν φαινόμενα διαφθοράς και καταλήστευσης του δημοσίου χρήματος στις αρχές, κινδυνεύουν να βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα, της εκδίκησης του λαμογιού, γιατί είχε το θράσος να τον καταγγείλει!
Δεν είναι λίγες οι φορές που οι Δήμοι έχουν ανακηρυχτεί πρωταθλητές στη διαφθορά (έχουν ξεπεράσει σε πρωταθλήματα και τον Ολυμπιακό) ενώ δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός πως όπως προέκυψε από τους ελέγχους δεν μπόρεσαν να δικαιολογηθούν μεγάλα ποσά χρημάτων που βρέθηκαν σε λογαριασμούς υπαλλήλων.
Κι ενώ οι ελεγκτές έχουν στείλει πολλές υποθέσεις στον Εισαγγελέα με σοβαρά παραπτώματα, είτε για αιρετούς είτε για υπαλλήλους των Δήμων, ο χορός της ατιμωρησίας καλά κρατεί. Ένα αόρατο χέρι, προστατεύει όλους εκείνους που όχι απλά έχουν βάλει το δάκτυλο στο μέλι, αλλά έχουν πέσει μέσα στο βάζο και κολυμπάνε αρπάζοντας όσα βρουν κι όσα μπορούν.
Ακόμη, σοβαρές καταγγελίες πολιτών στις ελεγκτικές αρχές για φαινόμενα διαφθοράς ή κακοδιαχείρισης, ανεξήγητα μπαίνουν αρχείο χωρίς να εξετασθούν.
Οι πολίτες και ειδικότερα οι νέοι, βλέπουν πως κανένας πολιτικός, κανένα κόμμα, δεν προσπαθεί να βάλει ένα τέλος στο απαράδεκτο αυτό φαινόμενο, αλλά, απεναντίας, παρεμβαίνουν ώστε σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς να μπουν στο αρχείο, αφήνοντας έτσι ατιμώρητους (αλλά πολύ πιο πλούσιους) τους δράστες και φτωχότερους κι απογοητευμένους τους πολίτες.
Στις εκλογές που θα κληθούν για μια ακόμη φορά οι πολίτες να ψηφίσουν τον καταλληλότερο για την διακυβέρνηση της χώρας, υπάρχουν συνθήματα και υποσχέσεις για αυξήσεις μισθών, για καλύτερη παιδεία, για αντιμετώπιση της ανεργίας αλλά κανένα μήνυμα, κανένα σύνθημα δεν υπάρχει για την πάταξη της διαφθοράς στον δημόσιο τομέα.
Θλιβερό… Τραγικό…
Μια χώρα που μόλις βγήκε από τα αρπακτικά νύχια των μνημονίων, μια χώρα που οι καταληστευμένοι πολίτες απώλεσαν τα χρήματά τους από άδικες, ληστρικές φορολογίες που κατέληξαν και καταλήγουν στα θησαυροφυλάκια των Τραπεζών ή των μεγαλόσχημων οικονομικών παραγόντων, μια χώρα με απαράδεκτες αυξήσεις των καταναλωτικών αγαθών και πενιχρούς μισθούς και συντάξεις, έχει να καμαρώνει για την θρασύτατη διαφθορά που κυριαρχεί κι έχει γίνει πλέον θεσμός στο δημόσιο.
Θα υπάρξει άραγε η κυβέρνηση εκείνη που θα πατάξει την διαφθορά;
Θα υπάρξουν εκείνοι οι πολιτικοί που θα αποδείξουν ότι όλοι δεν είναι ίδιοι και θα υπηρετήσουν επιτέλους τη χώρα και τους πολίτες σύμφωνα με το Σύνταγμα, τους Νόμους και πάνω από όλα την Ηθική;
Περιμένουμε να εμφανιστούν. Περιμένουμε να εμφανιστούν όπως όταν η ελπίδα γίνεται πραγματικότητα…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ