Το Αιγαίο βρίθει από μετανάστες, λένε οι Τούρκοι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγάλος αριθμός παράνομων μεταναστών έχει προσεγγίσει τις τουρκικές ακτές στο Αιγαίο. Οι οικονομικοί μετανάστες καθοδηγούμενοι από τουρκικά κυκλώματα  διακίνησης ανθρώπων, «ρίχνονται» στο Αιγαίο με σκοπό να προσεγγίσουν τις ελληνικές ακτές.

Όπως αναφέρει τούρκικο δημοσίευμα, οι παράνομοι οικονομικοί μετανάστες απωθούνται από τις ελληνικές λιμενικές δυνάμεις και αναγκάζονται να επιστρέψουν στις τουρκικές ακτές.

Σύμφωνα με αυτό οι τουρκικές αρχές κάνουν την περισυλλογή τους.

Έτσι, 51 παράτυποι μετανάστες που προσπάθησαν να προσεγγίσουν ελληνικό νησί απωθήθηκαν στα τουρκικά χωρικά ύδατα από ελληνικά στοιχεία στα ανοιχτά της Σμύρνης και παραλήφθηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή.

 Η Διοίκηση του τουρκικού Λιμενικού Σώματος απέστειλε ομάδα σκαφών μετά την πληροφορία ότι υπήρχαν παράτυποι μετανάστες σε λαστιχένιες βάρκες στα ανοιχτά των ακτών των περιοχών Δεκέλεια (Ντικιλί), Καραμπουρούν και Μεντερές.

Οι ομάδες διέσωσαν συνολικά 51 παράτυπους μετανάστες, 24 στη Δεκέλεια, 16 στο Καραμπουρούν και 11 από το Μεντερές.

Όπως σημειώνεται, εντοπίστηκαν παράτυποι μετανάστες σε λαστιχένιες βάρκες στα ανοικτά των ακτών του Αϊβασίκ των Δαρδανελίων.

Οι ομάδες διέσωσαν 48 παράτυπους μετανάστες από την Υεμένη, τη Συρία και την Παλαιστίνη οι οποίοι δεν κατάφεραν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος και απωθήθηκαν στα τουρκικά χωρικά ύδατα από ελληνικά στοιχεία.

Επίσης,  25 παράτυποι μετανάστες αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στα ανοιχτά του Αϊβαλί, στο Μπαλικεσίρ.

Ενώ 20 παράτυποι μετανάστες διασώθηκαν στα ανοιχτά της περιφέρειας της Αλικαρνασσού της Μούγλα και 11  παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν σε άλλη βάρκα που είχε ακινητοποιηθεί.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ