Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Μας προετοιμάζουν για νεα πανδημια; ”Η νόσος Χ είναι σαν το σεισμό, δεν ξέρουμε πότε θα συμβεί, αλλά θα συμβεί”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την εκτίμηση ότι οι πανδημίες έρχονται ξανά και ξανά και για τον λόγο αυτό πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι εξέφρασε ο επίκουρος καθηγητής υγιεινής και παθολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Είναι ένα φυσικό φαινόμενο που ζει ο πλανήτης συνέχεια και για το λόγο αυτό τα συστήματα υγείας πρέπει να είναι έτοιμα», τόνισε ο καθηγητής αρχικά. Στην συνέχεια, εξήγησε πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας «κρούει» το καμπανάκι του κινδύνου, ώστε να «οχυρωθούμε» και να είμαστε έτοιμοι. «Πρόκειται για μια άσκηση επί χάρου έτσι ώστε αν έρθει η πανδημία να είμαστε έτοιμοι», επεσήμανε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο καθηγητής παρομοίασε τη νόσο Χ με τους σεισμούς σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως ποτέ δεν ξέρουμε πότε θα γίνει. «Ωστόσο τα κτίρια τα χτίζουμε με βάση αντισεισμικού κανόνες. Ετσι πρέπει να ετοιμάσουμε και το σύστημα υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχουν πληροφορίες για την προέλευση της φονικής νόσου, ο κ. Μαγιορκίνης, σημείωσε ότι παραμένει άγνωστο, όμως το πιθανότερο είναι να πρόκειται για μια «ζωονόσο που βρίσκεται στα ζώα εκατομμύρια χρόνια, προσαρμόζεται καλύτερα και μεταδίδεται στον άνθρωπο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ