Ακατάλληλη η Μέρκελ ως αξιωματούχος της ΕΕ για το Κυπριακό!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Της Φανουλας Αργυρου

Ως Καγκελάριος της Γερμανίας, πολύ στενή ήταν η σχέση της Μέρκελ με τον Ερντογάν και η συμπάθεια της προς την Τουρκία. Ιδανικός Ευρωπαίος αξιωματούχος είναι από την σύμμαχο Γαλλία.

Η Γερμανία έχει διαχρονικά στενή πολιτική, οικονομική και στρατιωτική σχέση με την Τουρκία από τον καιρό του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου. Ο τότε Γερμανός Κάιζερ είχε αναλάβει να εκπαιδεύσει τον σύμμαχο Τουρκικό στρατό παρέχοντας πληθώρα Γερμανών αξιωματικών εκπαιδευτών στον Οθωμανό Σουλτάνο.

Στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο η Τουρκία ως επιτήδειος ουδέτερος, σκόπιμα απέφυγε να πάρει θέση είτε υπέρ των συμμάχων είτε υπέρ του άξονα Χίτλερ-Μουσολίνι.

Με την δημιουργία της Δυτικής Γερμανίας, κυρίως από την δεκαετία του ’60 και εντεύθεν, περίπου 4 εκατ. Τούρκοι εργάτες πήγαν εκεί ως μετανάστες στα γερμανικά εργοστάσια και τώρα δυστυχώς επηρεάζουν σημαντικά τις εκάστοτε Γερμανικές εκλογές υπέρ των Τουρκικών συμφερόντων.

Στην πρόσφατη συνάντηση Σολτς με Χριστοδουλίδη στο Βερολίνο, ο Σολτς ζήτησε “πολιτικό θάρρος” από όλους στο Κυπριακό. Αυτό μεταφράζεται: “Εσείς οι Ελληνοκύπριοι βάλτε αρκετό νερό στο κρασί σας. Με απλά λόγια, αποδεχτείτε την ΔΔΟ με πολιτική ισότητα, αποδεχτείτε μόνιμο Τουρκικό στρατό και εγγυήσεις για να μπορούμε εμείς ως Γερμανία να έχουμε πολιτικές και οικονομικές σχέσεις με την μεγάλη Τουρκία χωρίς κανένα πρόβλημα μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας”.

Η καλύτερη επιλογή για Ευρωπαίο αξιωματούχο για το Κυπριακό θα ήταν ένας Γάλλος πολιτικός. Η Γαλλία διαχρονικά είναι υπέρ του Ελληνισμού, στη βάση των αρχών της Γαλλικής επανάστασης, εμπνευσμένη από τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό και την φιλελεύθερη φιλοσοφία.

Παράλληλα, η Γαλλία είναι η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας. Θα λειτουργήσει ως αντιστάθμισμα των Βρετανών, που ως Ρenholdersγια το Κυπριακό από το πρώτο ψήφισμα του ΣΑ το 1964 μέχρι σήμερα, ο πρωταρχικός τους ρόλος είναι η διασφάλιση των Βρετανικών Βάσεων στο νησί!

 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΝΔΙΝΟΥ 1.6.2023

 

http://www.eleftheria.co.uk/pdf/61202381414Eleftheria_1164.pdf  ΣΕΛ. 3

ΔΗΜΟΦΙΛΗ