Δεν φαντάζεστε σε ποιον ασκήθηκε δίωξη για το εθνικό έγκλημα στα Τέμπη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέντε νέες διώξεις για κακουργήματα ασκήθηκαν για το δυστύχημα στα #Τέμπη. Πρόκειται για διώξεις στους διευθυντές του ΟΣΕ και των συστημάτων ασφαλείας απο το 2017 έως σήμερα. Ανάμεσά τους και Ζαχαρίας Στουρνάρας. Ο κ. «Τέλος» στο περίφημο βίντεο από την τηλεδιοίκηση της Λάρισας.

Σημαντικές εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους.

Σήμερα, ο ειδικός εφέτης ανακριτής Λάρισας που ερευνά την υπόθεση άσκησε νέες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος κατά πέντε στελεχών του ΟΣΕ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για τους γενικούς διευθυντές του ΟΣΕ τις περιόδους 2017-2019 και 2019-2020, τον διευθυντή διεύθυνσης σιδηροδρομικών συστημάτων την περίοδο 2017-2021 και τον διάδοχο του από το 2021 εως σήμερα.

Επίσης, ασκήθηκε δίωξη στον διευθυντή της διεύθυνσης συντήρησης τεχνικών συστημάτων από το 2021 μέχρι σήμερα.

Οι κατηγορίες είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και αφορούν στην διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων δια παραλείψεως.

Τα πρώτα μέλη στα οποία είχε ασκηθεί ποινική δίωξη ήταν ο πρώην πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος του ΟΣΕ αλλά και δύο μέλη της Επιτροπή Αξιολόγησης του ΟΣΕ οι οποίοι κατηγορούνται για τη μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη της μοιραίας βάρδιας και ενώ δεν πληρούσε το όριο ηλικίας.

Την Δευτέρα 29 Μάϊου ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των παραπάνω στελεχών.

Τα δύο μέλη φέρεται να κατέθεσαν πως τη στιγμή της αξιολόγησης του υποψήφιου σταθμάρχη δεν προβλεπόταν κάποιο ηλικιακό όριο ενώ ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ κατέθεσε πως ενήργησε νόμιμα, καθώς όπως είπε, απλώς επικύρωσε την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Απρίλιο αλλά και από την απάντηση του ΟΣΕ στην Επιτροπή, το ηλικιακό όριο είχε μπει ως απαιτούμενο για την κάλυψη της θέσης, ενώ ο νέος Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας δεν ίσχυε τη στιγμή που Επιτροπή Αξιολόγησης εξέταζε την αίτηση του 59χρονου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ