Η κρυφή ατζέντα Μητσοτάκη για το Αιγαίο – Τι είναι αυτό που δεν θέλει να μάθουμε – Δρ. Ιωάννης Μάζης και Μανώλης Κοττάκης αποκαλύπτουν (Βίντεο)

Υπάρχει κάτι που δεν γνωρίζουμε;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

netakias.com

Κύριε Πρόεδρε της Διακυβέρνησης,

Προκαλεί εύλογες απορίες η προσπάθειά σας να δείξετε πως βιάζεστε για την έναρξη του ελληνοτουρκικού διαλόγου και μάλιστα δηλώνοντας δημόσια ότι θα επιδιώξετε συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, τον Ιούλιο.

Ωστόσο, η Σύνοδος αυτή θα κυριαρχηθεί από την απόφαση της Άγκυρας να ξεμπλοκάρει την ένταξη της Σουηδίας, τον πόλεμο στην Ουκρανία και την Κίνα. Υπό αυτή την έννοια, αν επανεκλεγείτε (όπως όλα δείχνουν), θα προσπαθήσετε να συνομιλήσει με τον Τούρκο Πρόεδρο και μάλιστα σε ένα πιεστικό περιβάλλον, αλλά με ποια ατζέντα;

Για τον Ερντογάν είστε αναξιόπιστος, άρα θέλει συγκεκριμένα θέματα στο τραπέζι. Ταυτόχρονα, τον Ιούλιο, η Τουρκία θα είναι ένα απέραντο εθνικιστικό γήπεδο, καθώς ο Ερντογάν θα αξιοποιήσει την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από την συνθήκη της Λοζάνης, για να διακηρύξει το όραμά του για την παγκόσμια Τουρκία και την αλλαγή της συνθήκης.

Υπάρχει κάτι που δεν γνωρίζουμε;

 

Θα ήταν ιδιαίτερα θετικό για τη χώρα, να γνωρίζουν και τα κόμματα και η κοινή γνώμη, ποιο είναι το ελληνικό σχέδιο έναντι της Τουρκίας. Ό,τι δεν συζητείται τώρα, θα έρθει σαν τυφώνας μετά τις εκλογές.
Η Αθήνα δηλώνει ότι δεν συζητά τίποτα πέραν της υφαλοκρηπίδας. Σωστά. Αλλά η Αθήνα έχει παγώσει την επέκταση των χωρικών υδάτων, την εναρμόνισή τους με τον εναέριο χώρο, θέματα που επηρεάζουν και τις συζητήσεις για την υφαλοκρηπίδα. Οπότε τι θα προσκομίσετε στον Ερντογάν για να ξεκινήσει ο διάλογος;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ