Σύνορα Αιγύπτου – Ισραήλ: Στρατιωτικός συναγερμός μετά τη δολοφονία 3 στρατιωτών από Αιγύπτιο αστυνομικό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε έρευνες με την αιγυπτιακή πλευρά, αφού το Τελ Αβίβ ανακοίνωσε ότι 3 από τους στρατιώτες του σκοτώθηκαν και ένας αξιωματικός τραυματίστηκε από έναν Αιγύπτιο αστυνομικό, σε πυροβολισμούς που άρχισαν τα ξημερώματα σήμερα, Σάββατο, στο συνοριακό πέρασμα Al-Awja.

Από την πλευρά της, η αιγυπτιακή πλευρά συνέδεσε το περιστατικό με πυροβολισμό που σημειώθηκε ενώ κυνηγούσε λαθρέμπορους ναρκωτικών πέρα ​​από τα σύνορα.

Εκπρόσωπος του αιγυπτιακού στρατού δήλωσε ότι, «Ένα άτομο από το προσωπικό ασφαλείας που είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια της διεθνούς συνοριακής γραμμής κυνήγησε λαθρέμπορους ναρκωτικών και κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, το προσωπικό ασφαλείας παραβίασε το ασφαλιστικό φράγμα».

Πρόσθεσε οι λαθρέμποροι «αντάλλασσαν πυρ, το οποίο οδήγησε στο θάνατο 3 ισραηλινών στελεχών ασφαλείας και στον τραυματισμό άλλων δύο, επιπλέον του θανάτου του αιγυπτιακού προσωπικού ασφαλείας κατά την ανταλλαγή πυρών».

Ισραηλινές πηγές αναφέρουν ότι ο ισραηλινός στρατός βρήκε τους δύο νεκρούς στρατιώτες (έναν άνδρα και μία γυναίκα) λίγες ώρες μετά τους πυροβολισμούς στα σύνορα με την Αίγυπτο, πριν ανακοινώσει τον θάνατο του τρίτου στρατιώτη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πυροβολισμός σημειώθηκε στις 4:30 τα ξημερώματα σήμερα.

2 10
Ισραηλινοί στρατιώτες κοντά στο σημείο της σύγκρουσης (Reuters)

Όσον αφορά τον ισραηλινό στρατό, είπε ότι «ο τρομοκράτης που πραγματοποίησε την επίθεση στα σύνορα είναι ένας Αιγύπτιος αστυνομικός» και ανέφερε ότι οι στρατιώτες του διεξάγουν επιχειρήσεις χτενίσματος στην περιοχή για να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχουν «άλλοι τρομοκράτες», όπως το περιέγραψε.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι η έρευνα για το περιστατικό διεξάγεται σε πλήρη και στενή συνεργασία με τον αιγυπτιακό στρατό.

Στο πρώτο του σχόλιο σε πολιτικό επίπεδο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε σε μήνυμά του προς τους υπουργούς του υπουργικού συμβουλίου ότι το περιστατικό κοντά στα σύνορα της Αιγύπτου ήταν «εξαιρετικό», τονίζοντας ότι δεν θα επηρεάσει τη συνεργασία για την ασφάλεια με το Κάιρο, όπως το έθεσε.

Σε μεταγενέστερες δηλώσεις του, ο Νετανιάχου είπε ότι αυτό που περιέγραψε ως το αιματηρό περιστατικό στα σύνορα με την Αίγυπτο είναι «σοβαρό και εξαιρετικό και θα διερευνηθεί μέχρι τέλους».

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ