Έβγαλε τα γεράκια και τοποθέτησε λύκους ο Ερντογάν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Τουρκία, λέγεται πως, σχολιάζεται αρνητικά η απουσία ηγετών της Δύσης από την ορκομωσία Ερντογάν. Δηλαδή κατά τους Τούρκους έπρεπε να είναι όλοι οι Δυτικοί εκεί. Ο ίδιος ο Ερντογάν στην παρουσίαση των υπουργών που αναλαμβάνουν, τόνισε την απομάκρυνση των τριών γερακιών, δικός του ο χαρακτηρισμός, από την νέα σύνθεση της κυβέρνησης διότι έβλεπαν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, χωρίς να καλοδιευκρινήσει το τι έβλεπε ή και τι βλέπει σήμερα ο ίδιος. Αν και το τι βλέπει είναι εμφανές, αφού έβαλε τον λύκο της ΜΙΤ στο υπουργείο εξωτερικών…

Υποσχέθηκε λοιπόν αλλαγή (πολιτικής;) σε αυτά τα τρία υπουργεία, δηλαδή εξωτερικών, άμυνας, και οικονομικών κυρίως, αλλά και αλλού (γι’ αλλού;) ζητώντας ενότητα λαού.

Εδώ άρχισαν να διαρρέονται επιθυμίες από την υπερδύναμη, και όχι από τον αδελφό της, περι ανάληψης του ΥΠΕΞ από την Ντόρα.

Ανοίγει λοιπόν ένα νέο παράθυρο στα Ελληνοτουρκικά που κανείς δεν ξέρει τι καινούργια πράγματα θα δείξει και που θα καταλήξει, αν καταλήξει, ή θα είναι «μια νέα τυραννία» κατά τον Αλεξανδρινό. Και αυτό διότι το τραγούδι του που λέει γαλάζια πατρίδα και τ ´ αδέρφια μας (κύπριοι; Θρακιώτες αλλά και Βορειοηπειρώτες στο μενού;) θα είναι προστατευμένα, πάλι ακούστηκε από τον ίδιο τον Ερντογάν (που δεν είναι «γεράκι») χωρίς να αναφερθεί στον απόντα διπλανό γκρίζο λύκο.

Επ ´ αυτού και για την ώρα, μιλιά. Το ίδιο και Υπηρεσιακά εδώ. Ας περιμένουμε λοιπόν τις εξελίξεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ