Γερμανοί πολίτες γιούχαραν τον Καγγελαριο Σολτς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν και δεν το συνηθίζει, ο Όλαφ Σολτς έχασε την ψυχραιμία του και αποφάσισε να απαντήσει σε έντονο ύφος, όταν ομάδα πολιτών άρχισε να φωνάζει συνθήματα εναντίον του, αναφορικά με τη στάση της Γερμανίας στη ρωσο-ουκρανική σύρραξη.

«Πολεμοκάπηλε!», «κάντε ειρήνη χωρίς όπλα!», «εξαφανιστείτε!», ήταν μερικά μόνο από τα συνθήματα που φώναζαν Γερμανοί πολίτες, κατά τη διάρκεια χθεσινής εκδήλωσης για την Ευρώπη στην περιοχή Φάλκενζεε κοντά στο Βερολίνο, στην οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο καγκελάριος. Ακούγοντάς τους, ο Σολτς όχι μόνο έσπευσε να διακόψει την ομιλία του, αλλά τους απάντησε… ολοφάνερα αγανακτισμένος!

«Αγαπητοί φωνασκούντες, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ο πολεμοκάπηλος, για τον οποίο σήμερα πρέπει να φωνάζετε, αν έχετε κάποια λογική στο μυαλό σας (…) Λόγω της ρωσικής πολεμικής επίθεσης, δεν βλέπω εναλλακτική στην στήριξη της Ουκρανίας, ακόμη και με όπλα (…) Ναι, αυτό είναι απαραίτητο, εάν μια χώρα δέχεται επίθεση, τότε πρέπει και να μπορεί να αμυνθεί – τι άλλο να κάνει; (…) Ο Πούτιν θέλει να καταστρέψει την Ουκρανία. Σκότωσε πολύ κόσμο, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και ηλικιωμένων. Αυτό είναι δολοφονία. Η ειρήνη και η ελευθερία απειλούνται από αυτόν τον πόλεμο», ξέσπασε ο Γερμανός καγκελάριος.

Και, ολοκληρώνοντας, ο Σολτς υπερασπίστηκε την απόφαση της κυβέρνησής του να στηρίξει την Ουκρανία και με όπλα, τονίζοντας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως «ήταν και παραμένει σωστό να υποστηρίζουμε την Ουκρανία. Μετά τις ΗΠΑ, οι Γερμανοί προσφέρουμε τα περισσότερα. Και θα συνεχίσουμε όλοι μαζί να το κάνουμε για όσο χρειαστεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ