Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Το Βελγιο στριμώχνει την Ουκρανια και ζητά εξηγήσεις για τον αν χρησιμοποιήθηκαν βελγικά όπλα κατά την επίθεση Ουκρανών σε ρωσικό έδαφος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διευκρινίσεις σχετικά με πληροφορίες για το ενδεχόμενο τουφέκια βελγικής κατασκευής να χρησιμοποιήθηκαν από φιλοουκρανικές δυνάμεις, για να πολεμήσουν ρωσικά στρατεύματα μέσα στο έδαφος της Ρωσίας, θα ζητήσει από την Ουκρανία το Βέλγιο.

«Το Υπουργείο Άμυνας και οι υπηρεσίες πληροφοριών του άρχισαν έρευνα και ζητούν πληροφορίες για να προσδιορίσουν τι ακριβώς συνέβη», δήλωσε σήμερα ο Βέλγος πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρόο, μιλώντας, σύμφωνα με την ΕΡΤ, στον βελγικό ραδιοσταθμό Radio 1. «Ευρωπαϊκά όπλα παραδίδονται στην Ουκρανία με τον όρο ότι θα χρησιμοποιηθούν σε ουκρανικό έδαφος, για την υπεράσπιση αυτού του εδάφους. Και εφαρμόζουμε αυστηρούς ελέγχους, για να εξασφαλίζουμε ότι αυτό συμβαίνει», συμπλήρωσε.

Σε προχθεσινό δημοσίευμά της, η «Washington Post» ανέφερε ότι μαχητές που αντιτίθενται στο Κρεμλίνο και εξαπέλυσαν μια διασυνοριακή επίθεση από την Ουκρανία εναντίον της ρωσικής περιφέρειας Μπέλγκοροντ τον περασμένο μήνα, χρησιμοποίησαν για την επίθεσή τους αυτή τακτικά οχήματα που είχαν δοθεί στην Ουκρανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Πολωνία, καθώς και τουφέκια κατασκευασμένα στο Βέλγιο και την Τσεχική Δημοκρατία.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός, πάντως, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για τις -ενδεχόμενες- συνέπειες, εφόσον οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν. «Δεν πρέπει να προτρέχουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας: «Αναλύουμε την κατάσταση και αντιμετωπίζουμε το θέμα πολύ σοβαρά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ