Ανώτατος στρατηγός των ΗΠΑ: Οι Ουκρανοί είναι «καλά προετοιμασμένοι» για αντεπίθεση αλλά είναι νωρίς να πούμε για επιτυχίες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας είναι «πολύ καλά προετοιμασμένες» για μια αντεπίθεση κατά της Ρωσίας, αλλά είναι «πολύ νωρίς για να πούμε ποια αποτελέσματα θα επιτευχθούν», προειδοποίησε ο πρόεδρος του  Αμερικανικού Μικτού Επιτελείου,

Στρατηγός Μαρκ Μίλι σε αποκλειστική συνέντευξη του σε αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι.

 Στη συνέντευξή του στο CNN, Ο Μίλι δήλωσε ότι «οι δύο χώρες βρίσκονται σε έναν πόλεμο που αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την ίδια την επιβίωση της Ουκρανίας και έχει μεγαλύτερο νόημα για τον υπόλοιπο κόσμο — για την Ευρώπη, πραγματικά για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και για τον κόσμο».

Ο Μίλι, ο οποίος συνταξιοδοτείται φέτος, βρίσκεται στη Νορμανδία για να τιμήσει την 79η επέτειο της εισβολής του 1944 D-Day – μια τεράστια επιχείρηση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που ο ίδιος αποκάλεσε τη «μεγαλύτερη αμφίβια εισβολή (απόβαση) στην ανθρώπινη ιστορία» – καθώς ο πόλεμος συνεχίζει να μαίνεται στην Ουκρανία.

Εδώ και μήνες, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους βοηθούν τον εξοπλισμό της Ουκρανίας για την αντεπίθεση, η οποία αναμενόταν να ξεκινήσει την άνοιξη.

Πιο πρόσφατα, οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι θα υποστηρίξουν μια κοινή προσπάθεια άλλων εθνών για εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων σε μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Ο Μίλι είπε ότι η Ουκρανία είναι προετοιμασμένη για την αντεπίθεση επειδή οι ΗΠΑ και τα έθνη-εταίροι έχουν προσφέρει«εκπαίδευση και πυρομαχικά, συμβουλές και πληροφορίες».

Η Ρωσία έχει ήδη αρχίσει να ισχυρίζεται ότι απέκρουσε μια «επίθεση μεγάλης κλίμακας», στο νότιο Ντόνετσκ, αν και δεν έχει παρουσιάσει στοιχεία που να υποστηρίζουν τον ισχυρισμό της.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ