Σε λίγο, θα βάζουμε μπαλαντέζες για να παίρνουμε φτηνό ρεύμα από την Αλβανία…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτές τις ημέρες στην προεκλογική εκστρατεία των δύο μεγάλων σοσιαλιστικών παρατάξεων, Σύριζα και ΠΑΣΟΚ, κυρίως, αλλά και η Ν.Δ. από κοντά αφού δεν λέει όχι, κορόιδο δεν είναι, δημιουργείται ένας ανταγωνισμός φορολόγησης των υπερκερδών, επιχειρήσεων και όχι μόνο.

Απορεί ο λαός και ξανά απορεί για το γιατί αυτή η φορολόγηση δεν έχει επιβληθεί ακόμα, αφού όλοι που την υπόσχονται έχουν κυβερνήσει. Ή μήπως έχει υπάρξει και την κατάργησε ο Μητσοτάκης; Ή δεν υπήρχαν τέτοια υπερκέρδη στην κυβερνητική τους θητεία, αλλά αυτά εμφανίστηκαν τα τέσσερα τελευταία χρόνια;.Δεν ενημερώνει τον λαό κανένας, με αριθμούς, σαφείς αριθμούς, που θα βοηθήσουν να δυνηθεί ο ψηφοφόρος να σχηματίσει γνώμη.

Αοριστολογίες που αντί να ξεκαθαρίζουν, υπερμπερδέβουν τον κόσμο με τά αφορολόγητα υπερκέρδη, που ως αυτοί ισχυρίζονται υπάρχουν. Που όντως υπάρχουν, όπως η ρήτρα αναπροσαρμογής στην ενέργεια, οι αναντιστοιχία στις τιμές των καυσίμων. Αλλά δεν μας τα δείχνουν. Κανείς τους δεν μπορεί να εξηγήσει στον λαό, τον λαό που δεν μπορεί να μεταβεί, όπως οι κάτοικοι κοντά στα σύνορα, σε γειτονικές χώρες, για να προμηθευτεί τα προς το ζην αγαθά, πολύ φθηνότερα από την χώρα που ζεί.

Όπως και το γιατί αυτό διαχρονικά παρατηρείται. Λίγο ακόμα και θα ρίχνουν ατομικά καλώδια για προμήθεια ενέργειας, από τους στεριάς και θάλασσας, γείτονες. Συνεπώς ένα μόνο μένει: Να σοβαρευτούν. Να σοβαρευτούν γιατί τους λείπει, και αυτό κυρίως έχει ανάγκη ο λαός.

Ζωτική πλέον ανάγκη. Νοικοκυριό παντού! Σιγά που θα το υποσχεθούν. Πως να το υποσχεθούν, αφού έχουν μάθει, και έχουν μαθητεύσει τον λαό αλλιώς;

Συνεπώς: Ζήτω τα επιδόματα! Και οι επιδοματοδότες, και οι επιδοτούμενοι! Και ο χορός καλά κρατεί : Ο «πάμε κι όπου βγεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ