Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Βρήκαν νεκρό τον Αμερικανό χειριστή σκάφους που εξέπεμψε SOS στον Άη Στράτη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διεθνές σήμα κινδύνου είχε εκπέμψει ένας Αμερικανός, ο οποίος αγνοείτο με το σκάφος του στην περιοχή του Άη Στράτη, 18 ναυτικά μίλια νότια της Λήμνου, αλλά, δυστυχώς, οι έρευνες για τον εντοπισμό του είχαν τραγική κατάληξη.

Οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος που έσπευσαν στο σημείο, διαπίστωσαν πως ο χειριστής δεν βρισκόταν στο σκάφος απ’ όπου εξέπεμψε SOS, οπότε άρχισαν να τον αναζητούν στη θάλασσα. Τελικά, ο άντρας εντοπίστηκε νεκρός αργά το απόγευμα και αφού τον περισυνέλλεξαν, τον μετέφεραν στο νησί του βορείου Αιγαίου. Σημειώνεται πως, στο σήμα κινδύνου απάντησε και το τουρκικό ΛΣ, το οποίο και έστειλε σκάφη, δεσμεύοντας με NAVTEX την περιοχή γύρω από τον Άη Στράτη.

Ωστόσο, έπειτα από συνεννόηση με τις ελληνικές Αρχές, συνέδραμαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου χειριστή. «Τα σκάφη SGK κατευθύνθηκαν στην περιοχή, αφού το σήμα κινδύνου EPIRB έπεσε στο σύστημα AAKKM Copspas-Sarsat 32 μίλια νοτιοδυτικά της Bozcaada από το σκάφος NIRHIDA. Διαπιστώθηκε ότι ο Αμερικανός πολίτης δεν βρισκόταν στο σκάφος και ξεκίνησαν οι έρευνες», ανέφερε σε ανάρτησή της η τουρκική Διεύθυνση Ναυτιλιακών Υποθέσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ