Ο Μανωλης Κοττακης περιγραφει το μέλλον που έρχεται με Μητσοτακη ξανά στην εξουσία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Μανώλη Κοττακη

Στις μέρες που ακολούθησαν μετά τον θρίαμβο της Νέας Δημοκρατίας στις πρώτες εκλογές του Μαΐου έως σήμερα συνέβησαν τα εξής:

– Το κόμμα αρνήθηκε τη διεξαγωγή ντιμπέιτ μεταξύ του πολυνίκη πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του βαριά ηττημένου Αλέξη Τσίπρα, με το επιχείρημα… «δεν χρειάζεται, ήρθαμε πρώτοι».

– Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. απέρριψε πρόταση για μείωση της φορολογίας στον Φόρο Προστιθεμένης Αξίας, με το επιχείρημα ότι από τη μείωση θα επωφεληθούν… οι πλούσιοι.

– Η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, κληθείσα να σχολιάσει τα τραγικά περιστατικά με τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ, αφού έκανε μια γενική τοποθέτηση για την αύξηση της… θνησιμότητας του πληθυσμού και ειδικά των μεγαλύτερων ηλικιών, απεφάνθη ότι αυτά γίνονταν και… επί ΣΥΡΙΖΑ. «Διαχρονικά». Οπως υποστηρίχτηκε και για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των… Τεμπών.

– Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. απέδωσε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την Τράπεζα Θεμάτων του υπουργείου Παιδείας στην… απλή αναλογική, στην… υπηρεσιακή κυβέρνηση και σε… εχθρούς του έθνους από τη Ρωσία.

– Πολιτευτής της Ν.Δ. χαρακτήρισε «σκουλήκια», «αλήτες» και «μαφιόζους» καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης.

– Τέως υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος υποστηρίζει φανατικά τώρα τη Ν.Δ., χαρακτήρισε «διαβόλους και όχι χριστιανούς, Ταλιμπάν και οπαδούς της χούντας» όλους όσοι ψήφισαν ένα μικρό νεοεμφανιζόμενο κόμμα.

– Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποίησε το εκλογικό σώμα ότι αν δεν έχει την αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές δεν πρόκειται να συνεργαστεί με μικρότερα δεξιά κόμματα και θα προκηρύξει εκλογές… τον Αύγουστο.

– Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξειδικεύοντας τις δηλώσεις του προέδρου της Ν.Δ., τόνισε ότι αυτοδυναμία των 151 εδρών… δεν είναι ασφαλής πλειοψηφία και θα προκηρυχθούν ξανά… εκλογές.

– Ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Πνευματικός δήλωσε ότι βεβαρημένοι ασθενείς τελικού σταδίου… «κοστίζουν πολλά στο κράτος, γι’ αυτό από ένα σημείο και μετά δεν έχεις να κάνεις κάτι παραπάνω».

– Ο τέως υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης διέψευσε τον εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ., ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το πρόγραμμα της αντιπολίτευσης… κοστολογήθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

– Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης δήλωσε ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα για να … επιστρέψουν στην εργασία συνταξιούχοι προκειμένου να καλυφθεί το παραγωγικό κενό που υπάρχει στις επιχειρήσεις.

– Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δήλωσε στην εφημερίδα «Καθημερινή» ότι «δεν πρόκειται να καβαλήσω το καλάμι».

Αυτά…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ