Ξεκινά η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ με πλήθος υποστηρικτών του έξω από το δικαστήριο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενώπιον των δικαστών στο δικαστικό μέγαρο του Μαϊάμι θα εμφανιστεί σήμερα Τρίτη ο Ντόναλντ Τραμπ, όπου και θα του απαγγελθούν 37 συνολικά κατηγορίες, οι οποίες σχετίζονται με απόρρητα έγγραφα του Λευκού Οίκου, που βρέθηκαν κρυμμένα σε διάφορα σημεία στη βίλα του, στο Παλμ Μπιτς της Καλιφόρνια.

Πρόκειται οπωσδήποτε για μια ιστορική στιγμή, καθώς είναι η πρώτη φορά που διώκεται πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, ωστόσο η όλη διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς, λόγω της ιδιότητας του Τραμπ, οι κάμερες δεν επιτρέπονται στο ομοσπονδιακό δικαστήριο. Απαγορεύονται, εξάλλου, και οι φωτογραφίες από τα όσα διαδραματίζονται στην αίθουσα του δικαστηρίου, με αποτέλεσμα τα σκίτσα των σκιτσογράφων που θα βρεθούν εντός της, θα είναι και οι μόνες εικόνες από την εμφάνισή του στο δικαστήριο.

Απαγόρευση ισχύει και για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι δεν θα έχουν το δικαίωμα να φέρνουν ηλεκτρονικές συσκευές εντός δικαστικής αίθουσας, οπότε δεν θα υπάρχουν ούτε ζωντανές ενημερώσεις μέσω Tweet ή κειμένου. Απογοητευμένοι, εξάλλου, θα μείνουν και οι πολυάριθμοι υποστηρικτές του Τραμπ, που έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από το δικαστήριο, καθώς δεν θα τον δουν να καταφτάνει, αφού θα εισέλθει στο κτίριο από ιδιωτική είσοδο.

Έξω από το δικαστήριο, πάντως, έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες δημοσιογράφοι και φωτογράφοι από ολόκληρο τον κόσμο, για να μεταδώσουν τις εξελίξεις, ενώ επί ποδός βρίσκονται και χιλιάδες πάνοπλοι αστυνομικοί, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια. Στο μεταξύ, επιτόπου καταφθάνουν συνεχώς διαδηλωτές, τόσο οπαδοί, όσο και επικριτές του Τραμπ, οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα υπέρ και κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, αλλά και νυν υποψηφίου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024.

Ο κατηγορούμενος πρώην πρόεδρος κάλεσε τους υποστηρικτές του να είναι «ειρηνικοί», ωστόσο, πάντα υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να υπάρξουν αναταραχές και εκτεταμένα επεισόδια.

trump dikitrump dikiitrump dikiiitrump dikiiii

Οι σύμβουλοι του Ντόναλντ Τραμπ ανησυχούν ότι η συγκέντρωση έξω από το δικαστήριο του Μαϊάμι κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του, θα μπορούσε να μετατραπεί σε βίαιη και να προκαλέσει «καταστροφή».

Ο Τραμπ, ο οποίος κατά την άφιξή του στο δικαστήριο δεν θα φορέσει χειροπέδες, θα δηλώσει αθώος για όλες τις κατηγορίες. «ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΜΗ!!», ανέφερε νωρίτερα σήμερα στο δικό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, σχολιάζοντας το γεγονός ότι οδηγείται σε δίκη.

trump social

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι, παρά τις ποινικές διώξεις που αντιμετωπίζει, ο Τραμπ παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής, διατηρώντας μεγάλο προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του για την υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές του 2024, καθώς το 81% των ψηφοφόρων θεωρούν τις κατηγορίες εναντίον του «χαλκευμένες» και πολιτικά υποκινούμενες.

Μετά την εμφάνισή του στο δικαστήριο, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ θα επιστρέψει στο Νιου Τζέρσεϊ, όπου έχει προγραμματιστεί ομιλία του γύρω στις 8μμ. (τοπική ώρα).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ