Πύλος: Φόβοι ότι έχουν πνιγεί εκατοντάδες γυναικόπαιδα – Σοκαρουν οι εικόνες με τους μεταναστες στοιβαγμένους ο ένας πάνω στον αλλο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η επιβεβαίωση ότι το αλιευτικό σκάφος που βυθίστηκε σήμερα τα ξημερώματα ανοιχτά της Πύλου ήταν υπερφορτωμένο με μετανάστες έρχεται από τις συγκλονιστικές φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και το δείχνουν την στιγμή που πλέει με προορισμό την Ιταλία.

Όπως μπορεί εύκολα να παρατηρήσει κανείς, οι μετανάστες στο σκάφος είναι στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες ο ένας δίπλα τον άλλο στον εξωτερικό χώρο. Όπως είχε πει νωρίτερα ο εκπρόσωπος τύπου του λιμενικού σώματος, μετανάστες θα υπάρχουν σίγουρα και στα αμπάρια του πλοίου. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 500 με 700 μετανάστες οι οποίοι ήταν πάνω στο πλοίο. Όπως είπαν οι διασωθέντες, στα αμπάρια ήταν περισσότερα γυναικόπαιδα…

Πηγές αναφέρουν πως οι μετανάστες που επέβαιναν ήταν από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Συρία και την Παλαιστίνη και κανείς δεν μιλούσε Αγγλικά. Το αλιευτικό είχε ξεκινήσει από το Τομπρούκ της Λιβύης και έπλεε για πέντε ημέρες με καλές καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η τραγωδία συνέβη ξαφνικά όταν υπήρξε ένας κλυδωνισμός αριστερά και μετά δεξιά. Στο παρελθόν τέτοια γεγονότα συμβαίνουν όταν υπάρχουν καβγάδες ανάμεσα στους μετανάστες. Πιθανότατα οι διακινητές των μεταναστών να είχαν κλειδωμένους στα αμπάρια τους μετανάστες ανάμεσα στους οποίους συνέβη κάποιο επεισόδιο.

Στο μεταξύ, ερωτηματικά προκαλεί γιατί το σκάφος είχε οδηγηθεί σε ένα από τα πιο βαθιά σημεία της Μεσογείου σε σημείο που δεν είναι στη ρότα προς Ιταλία.

Οι μετανάστες βρήκαν φρικτό θάνατο, καθώς, κανείς από τους μετανάστες δεν ήξερε κολύμπι ενώ κανείς δεν έφερε σωσίβιο….

Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες:

pylos1pylos2pylos3

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της ΕΡΤ, 26 άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Καλαμάτας με ελαφρά τραύματα ή υποθερμία.

Όλοι είναι άνδρες, νέοι και μεσήλικες.

Παράλληλα, 78 άτομα βρίσκονται σε χώρους του Λιμενικού και αύριο, Πέμπτη, θα μεταφερθούν σε δομή φιλοξενίας στην Μαλακάσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ