Ο Πούτιν μιλά για «Τεράστιο ρωσικό έργο στην Αίγυπτο»- Τα ΗΑΕ προτείνουν συνεργασία σε αυτό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρθηκε σήμερα Παρασκευή στο έργο δημιουργίας ρωσικής βιομηχανικής ζώνης εντός της οικονομικής ζώνης της διώρυγας του Σουέζ στην Αίγυπτο, όπως σημειώνει αραβικό δημοσίευμα.

Ο Πούτιν εκμεταλλεύτηκε την επίσκεψή του στο περίπτερο των ΗΑΕ στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, για να συνομιλήσει με τον Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, Πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σχετικά με το πολλά υποσχόμενο ρωσικό έργο στην Αίγυπτο, που είναι η βιομηχανική ζώνη, εξηγώντας ότι η Ρωσία μπορεί να κατασκευάσει το ίδιο έργο στα Εμιράτα, με τη βοήθεια φίλων.

Ο Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ σχολίασε την ομιλία του Πούτιν, λέγοντας:

«Γιατί δεν υπάρχει κοινή συνεργασία των Εμιράτων, της Ρωσίας και της Αιγύπτου; Υπάρχουν πολλές επενδύσεις των Εμιράτων στην Αίγυπτο».

 Ο Ρώσος πρόεδρος απάντησε: «Ξέρω, μπορούμε να συζητήσουμε αυτό το θέμα με τον Πρόεδρο Σίσι».

Οι επενδύσεις της ρωσικής βιομηχανικής ζώνης στην Αίγυπτο

Να σημειωθεί ότι οι επενδύσεις της ρωσικής βιομηχανικής ζώνης ανέρχονται σε 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς θα ονομάζεται «Sun City», δηλαδή «Πόλη του Ήλιου», και θα χτιστεί σε έκταση δύο χιλιάδων εκταρίων καθώς η πόλη βρίσκεται στην αιγυπτιακή ακτή της Μεσογείου, κοντά στη διώρυγα του Σουέζ από την οποία διέρχεται το 20 % του παγκόσμιου εμπορίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης πραγματοποιήθηκαν συνομιλίες μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Σεΐχη των Εμιράτων Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν.

Στο περιθώριο του φόρουμ, ο Πούτιν ευχαρίστησε τον Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τονίζοντας ότι τα ΗΑΕ είναι ένας «άνετος εταίρος» και έδειξε ότι οι σχέσεις με τα ΗΑΕ αναπτύσσονται με μεγάλο ρυθμό.

Ο Πούτιν ευχαρίστησε τον Μοχάμενντ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχαγιάν για τη συμβολή του στην επίλυση ορισμένων θεμάτων ανθρωπιστικής φύσης εν μέσω της ουκρανικής σύγκρουσης, ιδίως όσον αφορά την ανταλλαγή αιχμαλώτων.

Ο Σεΐχης μπιν Ζάιεντ απάντησε ότι τα ΗΑΕ επιδιώκουν να επικρατήσει ηρεμία και ειρήνη στον κόσμο. Επεσήμανε ότι η συνεργασία με τη Ρωσία είναι ισχυρή, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι σχέσεις των δύο χωρών θα αναπτυχθούν περαιτέρω στο επόμενο στάδιο.

Al Ghad

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ