Η Εσθονια αποκάλυψε ασύλληπτη τουρκική πρόκληση στην έδρα του ΝΑΤΟ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τιν αντιπροσωπεία της Εσθονίας στο ΝΑΤΟ, χθές στις Βρυξέλλες στην έδρα του ΝΑΤΟ η Τουρκία αρνήθηκε να εγκρίνει τα νέα στρατιωτικά σχέδια.Απαίτησε οι χάρτες του ΝΑΤΟ να εμφανίζουν την κατεχόμενη Κύπρο ως «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», αλλά και άλλες τοποθεσίες με τουρκικά ονόματα.

Ο Γιενς Στόλτενμπεργκ, ΓΓ του ΝΑΤΟ, γνωστός για τα φιλοτουρκικά του αισθήματα, ανακοίνωσε ότι οι υπουργοί Άμυνας επανεξέτασαν τα αμυντικά σχέδια κατά τη διάρκεια διήμερης συνάντησης. Είναι τα πρώτα σχέδια για την απόκρουση μιας επίθεσης από τη Ρωσία, από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Ένας υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε στο Reuters ότι ενώ τα αμυντικά σχέδια δεν εγκρίθηκαν επίσημα την Παρασκευή, είναι πιθανό να υιοθετηθούν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους τον Ιούλιο.

Τα περιφερειακά σχέδια του ΝΑΤΟ περιλαμβάνουν χιλιάδες έγγραφα μυστικών στρατιωτικών σχεδίων που καθορίζουν πώς θα ενεργήσει η αμυντική συμμαχία σε περίπτωση πιθανής ρωσικής επίθεσης. Τα σχέδια του ΝΑΤΟ περιλαμβάνουν επίσης καθοδήγηση για τα κράτη μέλη σχετικά με τον τρόπο αναβάθμισης των δυνάμεων και της επιμελητείας τους.

Προκαλεί τεράστια εντύπωση η αφωνία της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι σε αυτή την πρωτοφανή τουρκική πρόκληση. Θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις, διότι πλέον δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη…

Πληροφορίες: Antiwar

ΔΗΜΟΦΙΛΗ