Η συνάντηση του Αλ Σίσι με τον Γάλλο ομόλογό του στο Παρίσι στα πρωτοσέλιδα των αιγυπτιακών εφημερίδων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η χθεσινή συνάντηση του Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι στο Παρίσι με τον Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, στο Μέγαρο των Ηλυσίων, εκτός από μια σειρά άλλων ειδήσεων, ήταν στην κορυφή των ενδιαφερόντων των εφημερίδων του Καΐρου που δημοσιεύθηκαν σήμερα το πρωί (Παρασκευή).

 «Ο Μακρόν διοργάνωσε δείπνο προς τιμήν του προέδρου στα Ηλύσια για να γιορτάσει την επίσκεψή του στη Γαλλία», ανέφερε η εφημερίδα Al-Ahram.

Η εφημερίδα επικαλέστηκε τον σύμβουλο Άχμεντ Φαχμί, επίσημο εκπρόσωπο της Προεδρίας της Δημοκρατίας, που είπε ότι ο Γάλλος πρόεδρος καλωσόρισε την επίσκεψη του προέδρου στο Παρίσι, εκφράζοντας την εκτίμηση της χώρας του για την Αίγυπτο και εκτιμώντας τους στενούς δεσμούς μεταξύ Αιγύπτου και Γαλλίας και το βάθος των δεσμών φιλίας που ενώνουν τις δύο χώρες.

Έδωσε έμφαση στη δυναμική των διμερών σχέσεων όπως αυτές παρουσιάζονται σε διάφορους τομείς, ιδίως σε επίπεδο οικονομικών και εμπορικών σχέσεων.

Ο Μακρόν επιβεβαίωσε επίσης την προθυμία της χώρας του για εντατικό συντονισμό και διαβουλεύσεις με την Αίγυπτο ως έναν από τους σημαντικότερους περιφερειακούς εταίρους της, εκτιμώντας τον ρόλο της στη δημιουργία των θεμελίων για σταθερότητα στη Μέση Ανατολή, την περιοχή της Μεσογείου και την αφρικανική ήπειρο και τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, της εξτρεμιστικής ιδεολογίας και της λαθρομετανάστευσης.

Σύνοδος Κορυφής για Νέο Παγκόσμιο Οικονομικό Σύμφωνο

Η Γαλλία διοργανώνει Σύνοδο Κορυφής για ένα νέο παγκόσμιο οικονομικό σύμφωνο, η οποία πραγματοποιείται στις 22 και 23 Ιουνίου 2023, στο Palais Brongniart, στο Παρίσι. Μια διεθνής συνάντηση υψηλού επιπέδου που έχει σχεδιαστεί για να καθοδηγήσει τον τρόπο με τον οποίο όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα συνεργαστούν τα επόμενα χρόνια.

2 89

Σύμφωνα εξάλλου με το γαλλικό υπουργείο Οικολογικής Μετάβασης και Εδαφικής Συνοχής:

Με οδηγό τον Εμανουέλ Μακρόν και τη Μία Μότλεϊ , πρωθυπουργό των Μπαρμπάντος, η σύνοδος κορυφής για ένα νέο παγκόσμιο οικονομικό σύμφωνο ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2022, στο τέλος της COP27.
Αυτή η σύνοδος κορυφής στοχεύει στη λήψη νέων οικονομικών δεσμεύσεων για τη διεθνή αλληλεγγύη.

Για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει να καταστήσει δυνατό τον προσδιορισμό των κατευθυντήριων γραμμών για το έργο των επόμενων ετών: νέες πηγές χρηματοδότησης, καινοτόμους μηχανισμούς, μέσα καλύτερης μόχλευσης πολυμερών θεσμών κ.λπ.

Ο καθορισμός συλλογικών στόχων θα επιτρέψει την επίτευξη
συγκεκριμένων αποτελέσματα στο πλαίσιο μελλοντικών διεθνών διαπραγματεύσεων (G20, σύνοδος κορυφής SDG, COP για το κλίμα και τη βιοποικιλότητα κ.λπ.).

Ένα πλαίσιο εργασίας δημιουργήθηκε πριν από τη σύνοδο κορυφής, με θεματικές ομάδες εργασίας που συγκεντρώνουν όλες τις κατηγορίες παραγόντων.

Η ιδέα είναι να αναδειχθούν καινοτόμες πρωτοβουλίες που δείχνουν ότι είναι δυνατή η συνεργασία με διαφορετικό τρόπο και η μόχλευση του ιδιωτικού τομέα για τον αναπροσανατολισμό των διεθνών χρηματοοικονομικών ροών προς κοινούς στόχους (ecologie.gouv.fr)

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ