Τέλος το “μαϊμού” πραξικόπημα στην Ρωσία – Πριγκόζιν: Επιστρέφουμε στις βάσεις μας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέλος το… μαϊμού πραξικόπημα στην Ρωσία, καθώς πριν από λίγο ο επικεφαλής της Wagner, με μήνυμα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε ότι για να αποφευχθεί η αιματοχυσία οι δυνάμεις της οργάνωσης επιστρέφουν στις βάσεις τους!

«Ήθελαν να διαλύσουν τον Wagner. Ξεκινήσαμε στις 23 Ιουνίου για την “Πορεία της Δικαιοσύνης”. Σε μια ημέρα προελάσαμε σχεδόν 200 χλμ. μακριά από τη Μόσχα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δεν έχουμε έχουμε χύσει ούτε μια σταγόνα από το αίμα των μαχητών μας. Τώρα είναι η στιγμή που μπορεί να χυθεί αίμα. Συνειδητοποιώντας όλη την ευθύνη για το γεγονός ότι θα χυθεί ρωσικό αίμα, γυρίζουμε τις φάλαγγές μας και φεύγουμε προς την αντίθετη κατεύθυνση, στα στρατόπεδά μας, σύμφωνα με το σχέδιο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γεβγκένι Πριγκόζιν στο ηχητικό μήνυμά του.

Σημειώνεται πως το γραφείο Τύπου του Προέδρου της Λευκορωσίας ανέφερε λίγο πριν την ανακοίνωση του Πριγκόζιν, πως ο Αλεξάντερ Λουκασένκο ήρθε σε συμφωνία μαζί του, εκ μέρους του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, για σταματημό της επέλασης των μισθοφόρων της Wagner στη Ρωσία.

«Σήμερα το πρωί, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενημέρωσε τον Λευκορώσο ομόλογό του για την κατάσταση στη νότια Ρωσία με την ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Wagner. Οι αρχηγοί κρατών συμφώνησαν για κοινές ενέργειες.

Κατά την περαιτέρω ανάπτυξη των συμφωνιών, ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, αφού διευκρίνισε επιπλέον την κατάσταση μέσω των δικών του καναλιών πληροφοριών, σε συμφωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, είχε συνομιλίες με τον επικεφαλής της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ως αποτέλεσμα, ήρθαν σε συμφωνίες για το απαράδεκτο να εξαπολύσουν μια αιματηρή σφαγή στο έδαφος της Ρωσίας. Ο Yevgeny Prigozhin αποδέχτηκε την πρόταση του προέδρου της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko να σταματήσει η μετακίνηση των ενόπλων της εταιρείας Wagner στη Ρωσία και να λάβει περαιτέρω μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Αυτή τη στιγμή, στο τραπέζι υπάρχει μια απολύτως κερδοφόρα και αποδεκτή επιλογή για την επίλυση της κατάστασης, με εγγυήσεις ασφαλείας για τους μαχητές Wagner PMC.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, επίσης σήμερα ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας πραγματοποίησε δύο συναντήσεις με το υπουργικό συμβούλιο της χώρας για αυτήν την κατάσταση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ