Αίγυπτος: Στην Αλεξάνδρεια κατέρρευσε 14όροφο κτίριο- αναζητούνται επιζώντες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην περιοχή Σίντι Μπεσρ, στη συνοικία της Μοντάζα, ανατολικά της Αλεξάνδρειας, στη βόρεια Αίγυπτο, κατέρρευσε  κτήριο 14 ορόφων και οι αρχές αναζητούν  από το πρωί, επιζώντες κάτω από τα ερείπια.

Οι αρχές έλαβαν αναφορά για την κατάρρευση ενός ακινήτου στην οδό Χαλίλ  Χαμάντα, στην περιοχή Σίντι Μπεσρ της συνοικίας Μοντάζα, και αμέσως οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας στάλθηκαν για να αναζητήσουν θύματα κάτω από τα ερείπια και να απομακρύνουν τα συντρίμμια.

Αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν ότι το ακίνητο κατέρρευσε παρουσία αρκετών κατοίκων μέσα σε αυτό, εκτός από την παρουσία άλλων, που βρίσκονταν σε σούπερ μάρκετ από κάτω, καθώς και πλήθος αυτοκινήτων.

1 309

Ο υποστράτηγος Μουχάμαντ αλ Σαρίφ Κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας, έδωσε εντολή σε όλες τις αρμόδιες αρχές και τις δυνάμεις πολιτικής προστασίας να απομακρύνουν γρήγορα τα ερείπια και να διασώσουν τυχόν επιζώντες.

Οι αρχές επέβαλαν κλοιό ασφαλείας γύρω από το σημείο της κατάρρευσης του ακινήτου, έκοψαν το φυσικό αέριο, το ηλεκτρικό ρεύμα και οι υπηρεσίες διαχωρίστηκαν από τα γειτονικά ακίνητα για να αποφευχθεί η καταστροφή.

 Η Εισαγγελία που ανέλαβε την έρευνα και ζήτησε χαρτιά και άδειες για το ακίνητο από τους υπαλλήλους της αστικής περιοχής, έδωσε εντολή να γίνουν γνωστά και να ερευνηθούν τα αίτια της κατάρρευσής του πολυώροφου κτιρίου, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ