Όταν η δημοκρατία δολοφονείται στον τόπο που γεννήθηκε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι λευκή περίπτωση της Δημοκρατίας, της Ελληνικής, το κάθε 40,5% να κάθεται, να στρογγυλοκάθεται και με σταυροπόδι μάλιστα, στο σβέρκο του κοντά 60% του υπόλοιπου λαού, και να πανηγυρίζει θριαμβικά.

Και να σκεφθεί κανείς πως όλα αυτά μετρημένα επί των «εγκύρων» και μόνον αυτών. Αριθμητικά και επί του συνόλου των εις τους εκλογικούς καταλόγους πολιτών εγγεγραμμένων, το πανηγυρίζον σήμερα ποσοστό προσμετράται πολύ πιο κάτω από το 40,4% που πήρε και ευφραίνεται ίδια θριαμβευτής.

Ο Μητσοτάκης. Έλαβε 158 έδρες λένε θλιβεροί που του το αναγνωρίζουν όλοι τους έγκυροι, σοβαροί, και όμως παραπλανημένοι αφού το 60 τόσο % του λαού έμεινε (από λάστιχο;) στις 142 έδρες. Οι πιο πάνω λοιπόν 158 έδρες αναφέρονται ως απόλυτη πλειοψηφία, και δύνανται να περνούν και να εφαρμόζουν ότι «τους περνάει»!!

Συζητούν ακόμη, και ανερυθριάστως μάλιστα, για αναθεώρηση του Συντάγματος. Ωραία, Δημοκρατία λοιπόν έχουμε! Όταν στο βωμό της ρήσης πως «η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί» να αγνοείται η πλειοψηφία του λαού, έτσι στη «ψύχρα» το κατακαλόκαιρο, επειδή έτσι το ήθελαν προηγηθέντες με άλλες ανάλογες «πλειοψηφίες» κομματικοί χαρτογιακάδες.

Ρίξτε μια ματιά κύριοι σε Ευρωπαϊκές Δημοκρατίες, και συγκρίνετε, ποιότητα Συντάγματος και εισόδημα πολιτών. Απλές κουβέντες λοιπόν: Συνταγματική αναθεώρηση ναί, αλλά με θέσπιση της απλής αναλογικής, συν απαγόρευση, της κάθε συγκυριακής βουλευτικής πλειοψηφίας, να την αγγίζει, συν τοις άλλοις.

Σιγά που θα το κάνουν. Μητσοτάκης, κυβερνά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ