Φρίκη στην Ουκρανία! Κτήνος επιχείρησε να πουλήσει βρέφος για εμπόριο οργάνων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στέλεχος ΜΚΟ συνελήφθη στην Ουκρανία, όταν προσπάθησε να «αγοράσει» ένα μωρό 11 μηνών από τη μητέρα του και να το πουλήσει στο εξωτερικό.

Η Daily Mail αποκάλυψε ότι ο 43χρονος άνδρας από την Υπερκαρπάθια συνελήφθη αφού φέρεται να έδωσε προκαταβολή 1.000 δολαρίων στη μητέρα του αγοριού, υποστηρίζοντας ότι θα του διασφάλιζε ότι μια οικογένεια στην Ευρώπη που θα το υιοθετούσε για να ζήσει μακριά από τον πόλεμο.

Στη γυναίκα, από το Zhytomyr, προσφέρθηκαν συνολικά 5.000 δολάρια για το μωρό και ο άνδρας φέρεται να σκόπευε να το πουλήσει σε διακινητές για 25.000 δολάρια.

Ο άνδρας εθεάθη κρατούμενος με μια γυναίκα συνεργό στα σύνορα Ουκρανίας-Σλοβακίας. Ο άνδρας συνελήφθη για απόπειρα εμπορίας ανθρώπων και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών.

Το αγόρι σώθηκε, αλλά ο άνδρας φέρεται να πούλησε άλλα τρία παιδιά με το ίδιο πρόσχημα.

Ο Ουκρανός δημοσιογράφος Vitaliy Glagola είπε ότι ο άνδρας «έψαχνε για γονείς που ήταν έτοιμοι να πουλήσουν το παιδί τους για όργανα», σύμφωνα με την Daily Mail.

“Οι αξιωματικοί που τον συνέλαβαν είχαν πληροφορίες ότι αυτό το παιδί δεν προοριζόταν για υιοθεσία στην ΕΕ και ότι το παιδί επρόκειτο να πουληθεί σε εμπόρους οργάνων“!

Η Karolina Wierzbinska, συντονίστρια στην οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Homo Faber στην Πολωνία, είπε ότι έχει δει ομάδες ή ζευγάρια να συνεργάζονται για να δελεάσουν τους Ουκρανούς πρόσφυγες που ταξίδευαν στα πολωνικά σύνορα με τα αυτοκίνητά τους.

«Βλέπουμε ομάδες να περιμένουν ανθρώπους που φτάνουν από την Ουκρανία και προσποιούνται ότι προσφέρουν τροφή ή καταλύματα σε γυναίκες που ταλαιπωρούνται και έχουν εξαντληθεί από το ταξίδι τους».

«Βλέπουμε επίσης πολλά ζευγάρια, συνήθως άνδρες και γυναίκες, να έχουν ταξιδέψει στα σύνορα με αυτοκίνητο, προσπαθώντας να δελεάσουν γυναίκες χρησιμοποιώντας παρόμοιες τακτικές. Επεμβαίνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις πλησιάζοντας το άτομο που ενεργεί ύποπτα και ζητώντας του να εγγραφεί στον κατάλογο μας ως εθελοντές. Η συνηθισμένη αντίδραση τους είναι να φεύγουν πανικόβλητοι και αργότερα συλλαμβάνονται»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ