Το ΝΑΤΟ διαγράφει την Κύπρο από τον χάρτη, για χάρη της Τουρκίας! Βέτο τώρα σε όλα τα επίπεδα…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, το ΝΑΤΟ έπειτα από απαίτηση της Τουρκίας, ετοιμάζεται να διαγράψει την Κύπρο από τον χάρτη και να την αντικαταστήσει με «συντεταγμένες»!

IMG 3030
Η αποκάλυψη της καθημερινής για την Κύπρο

Σύμφωνα με την εφημερίδα, πρόκειται για μία συμβιβαστική πρόταση των ΗΠΑ, προκειμένου να κατευνάσουν την Άγκυρα για να συμμετέχει στις ασκήσεις, καθώς ο Ερντογάν είχε θέσει βέτο, να μην αναφέρεται η Κύπρος ως κυπριακή Δημοκρατία!

Η συμβιβαστική πρόταση προβλέπει διπλή ονομασία για τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελλίων, καθώς επίσης απαλοιφή της αναφοράς σε Κυπριακή Δημοκρατία και αντικατάσταση της με συντεταγμένες που θα περιγράφουν τα γυμνάσια του ΝΑΤΟ στην ανατολική Μεσόγειο. Την έχουν προωθήσει στην συμμαχία οι Αμερικάνοι με σκοπό να ξεπεραστεί το αδιέξοδο στην ενεργοποίηση των νέων επιχειρησιακών χαρτών για ασκήσεις και αποστολές του Βορειοατλαντικού συμφώνου.

Το χειρότερο για την Ελλάδα; Από τους χάρτες απαλείφονται ονομασίες όπως η Κυπριακή Δημοκρατία και οι θαλάσσιες ζώνες και αντικαθίστανται με συντεταγμένες οι οποίες παραπέμπουν στα συγκεκριμένα σημεία…

Πρόκειται για αδιανόητη προδοσία, για μια πισώπλατη μαχαίρια κατά του ελληνισμού η οποία προφανώς και δεν πρέπει να περάσει. Η ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι τεράστια και ιστορική. Προσωπικά ο πρωθυπουργός οφείλει να θέσει βέτο τώρα σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να τηρηθεί η διεθνής νομιμότητα και να μην ανοίξει αυτή η κερκόπορτα η οποία θα οδηγήσει σταδιακά στον αφανισμό της Κύπρου.

Ειδικά σήμερα που ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται, η κυβέρνηση έχει μία μοναδική ευκαιρία να δώσει ένα μεγάλο χτύπημα στην Τουρκία και να εξασφαλίσει το μέλλον του έθνους. Οποιαδήποτε ολιγωρία, οποιοσδήποτε συμβιβασμός, συνιστά έσχατη προδοσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ