Εφιαλτική ανακοίνωση των Γάλλων αστυνομικών: Στρέφονται κατά των διαδηλωτών και του Μακρόν!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενώ η Γαλλία έμπαινε στην τέταρτη νύχτα ταραχών, διαδηλώσεων, επεισοδίων και λεηλασιών με αφορμή τον θάνατο ενός 17χρονου από πυρά αστυνομικού, δυο από τις μεγαλύτερες ενώσεις  της χώρας που εκπροσωπούν αστυνομικούς, εξέδωσαν κοινή δήλωση, με την οποία ζητούσαν να αποκατασταθεί «άμεσα» η έννομη τάξη «με όλα τα μέσα», καθώς, όπως αναφέρουν, είναι τώρα «σε πόλεμο με επικίνδυνους ανθρώπους», «ορδές αγρίων»!

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Arnaud Bertrand, ένας γνωστός Γάλλος επιχειρηματίας και σχολιαστής, «είμαστε πραγματικά μάρτυρες μιας ριζοσπαστικοποίησης και από τις δύο πλευρές στη Γαλλία».

Χαρακτήρισε μάλιστα «εξωπραγματική» την  ανακοίνωση των βασικών συνδικάτων της γαλλικής αστυνομίας (σ.σ. σύμφωνα με τη Liberation αντιπροσωπεύουν το 49,45% της αστυνομίας), η οποία ουσιαστικά δηλώνει –όπως αναφέρει ο Bertrand – ότι «η Γαλλία βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο και ότι η αστυνομία βρίσκεται στην αντίσταση κατά της κυβέρνησης».

Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση των συνδικάτων αναφέρει (όπως την έχει μεταφράσει ο Bertrand):

«Αρκετά… Αντιμετωπίζοντας αυτές τις άγριες ορδές, το να ζητάς ηρεμία δεν αρκεί πλέον, πρέπει να επιβληθεί! Η αποκατάσταση της δημοκρατικής τάξης και η τοποθέτηση των συλληφθέντων πέρα από την ικανότητα να βλάψουν θα πρέπει να είναι τα μόνα πολιτικά μηνύματα που πρέπει να δοθούν.

Απέναντι σε τέτοιες καταστροφές, η οικογένεια της αστυνομίας πρέπει να σταθεί ενωμένη. Οι συνάδελφοί μας, όπως και η πλειοψηφία των πολιτών, δεν αντέχουν άλλο την τυραννία αυτών των βίαιων μειονοτήτων.

Η ώρα δεν είναι για συνδικαλιστική δράση, αλλά για καταπολέμηση αυτών των ‘παρασίτων’. Η παράδοση, η συνθηκολόγηση και η ικανοποίηση τους με την κατάθεση των όπλων δεν είναι οι λύσεις υπό το πρίσμα της σοβαρότητας της κατάστασης. Πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή όλα τα μέσα για να αποκατασταθεί το κράτος δικαίου το συντομότερο δυνατό.

Μόλις αποκατασταθεί, ξέρουμε ήδη ότι θα ξαναζήσουμε αυτό το χάος που υπομένουμε εδώ και δεκαετίες.

Για αυτούς τους λόγους, η Alliance Police Nationale και η UNSA Police θα αναλάβουν τις ευθύνες τους και προειδοποιούμε την κυβέρνηση από εδώ και πέρα, ότι στο τέλος, θα είμαστε σε δράση και χωρίς συγκεκριμένα μέτρα για τη νομική προστασία της αστυνομίας, μια κατάλληλη ποινική απάντηση, με σημαντικά μέσα υπό τον όρο, η αστυνομία να κρίνει το ύψος του ανταλλάγματος που δόθηκε.

Σήμερα η αστυνομία είναι σε μάχη γιατί είμαστε σε πόλεμο. Αύριο θα είμαστε στην αντίσταση και η κυβέρνηση θα πρέπει να το συνειδητοποιήσει».

Πήγαν να τα… μαζέψουν

Λίγες ώρες αργότερα, εκδόθηκε νέα ανακοίνωση από τα σωματεία της γαλλικής αστυνομίας, με τίτλο «επεξήγηση κειμένου για ηλίθιους…», γιατί όπως ανέφεραν, έγινε «διαστρέβλωση των λόγων μας από ορισμένους πολιτικούς».

«Το ‘Είμαστε σε πόλεμο’ είναι μια εικόνα του τι υποφέρουν οι συνάδελφοί μας καθημερινά στο πεδίο. […] Όταν οι οργανώσεις μας μιλούν για αντίσταση, οι δύο οργανώσεις διαβεβαιώνουν ότι είναι ζήτημα συνδικαλιστικής αντίστασης μπροστά στην οργή όσων θέλουν να υποστούν χάος», αναφέρει μεταξύ άλλων η διευκρινιστική δήλωση.

Ενώ σε άλλο σημείο της λέει: «Αντιμετωπίζουμε ένα αντάρτικο πόλης και δεν αντιμετωπίζουμε πλέον την αστική βία. Επομένως, οι συνάδελφοί μας αγωνίζονται για να κερδίσουν ενάντια σε έναν πόλεμο των πόλεων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ