Κινήματα στη Βουλγαρία διαφωνούν για στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Στη Βουλγαρία είναι γνωστό ότι υπάρχει μια έντονη πολιτικοκοινωνική φιλορωσική στάση. Διάφορα κινήματα και πολιτικές ομάδες στη Βουλγαρία, αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης να στείλει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

Σύμφωνα βουλγαρικό δημοσίευμα:

Στη βουλγαρική γη ακούγονται όλο και πιο δυνατά τα αντιβουλγαρικά πολεμικά τύμπανα. Ο πρώην γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν δήλωσε για το ενδεχόμενο του λεγόμενου «Συνασπισμού των Προθύμων» από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας, να συμμετάσχουν στη στρατιωτική σύγκρουση στο ουκρανικό έδαφος.

Ο υπουργός Άμυνας Τ. Ταγκάρεφ μιλά τώρα επιθετικά όχι μόνο για παροχή στρατιωτικής τεχνικής και υλικοτεχνικής βοήθειας στην Ουκρανία, αλλά και για δημιουργία διεθνούς μεραρχιακής ομάδας και στρατηγείου μεραρχιών στην επικράτειά μας.

Αυτό μαρτυρεί μια σταδιακή αλλά αταλάντευτη κλιμάκωση της διαδικασίας εμπλοκής της Πατρίδας μας σε μια βίαιη γεωπολιτική σύγκρουση με τις πιο τραγικές δυνατές συνέπειες για την ύπαρξη της Βουλγαρίας και του βουλγαρικού λαού.

Με φόντο αυτές τις επικίνδυνες διαδικασίες που επιβάλλονται, ακούγονται δημόσιες εκκλήσεις και δημιουργούνται δυσοίωνες συμπεριφορές για το «Βουλγαρικό Μαϊντάν».

Οι «έξυπνες και όμορφες αντιβουλγαρικές δυνάμεις» ζητούν ουσιαστικά Εμφύλιο. Η κυβέρνηση, με επικεφαλής τον ακαδημαϊκό Ντένκοφ, σαφώς συμπάσχει σιωπηλά σε αυτήν την αποκρουστική πρόκληση.

Από αυτή την άποψη, δεν μπορούμε παρά να υποστηρίξουμε και να χαιρετίσουμε τα νηφάλια και εύλογα λόγια του Προέδρου της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Στρατηγού Ρούμεν Ράντεφ και τη θέση του σχετικά με την ανάγκη η πατρίδα μας να απέχει από κάθε είδους συμμετοχή στην προαναφερθείσα σύγκρουση , καθώς και η δήλωσή του ότι «οποιαδήποτε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία είναι εις βάρος της Βουλγαρίας..!».

Δεδομένων των όσων έχουν ειπωθεί μέχρι στιγμής, απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους Βούλγαρους πολίτες:

Να δηλώσουν ξεκάθαρα τη στάση τους για τη μη συμμετοχή της Βουλγαρίας σε έναν ξένο για εμάς πόλεμο, καθώς και για τη μη εμπλοκή της Πατρίδας μας σε στρατιωτικές περιπέτειες από τα κόμματα και τις δυνάμεις του πολέμου στη χώρα μας!

Πιστεύουμε ότι η πλειοψηφία του βουλγαρικού λαού θέλει και υποστηρίζει την Πατρίδα μας να είναι:

Βουλγαρία – Ζώνη Ειρήνης;

ΠΛΟΙΟ για την Ειρήνη.

Ας υψώσουμε το Βουλγαρικό Ορθόδοξο Λάβαρο της Ειρήνης!

Ζήτω η ειρηνική Βουλγαρία!!!

Ακολουθούν οι υπογραφές ομάδων και πολιτικών κινημάτων

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ