Η Ουκρανία ετοιμάζει μεγάλη αντεπίθεση στην Ζαπορίζια – εντείνονται οι φήμες για πυρηνικό ατύχημα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τις τελευταίες ώρες, από ετερόκλητες πηγές, διαπιστώνεται η συγκέντρωση ισχυρής στρατιωτικής δύναμης του ουκρανικού στρατού στην Ζαπορίζια, γίνεται συγκεκριμένα λόγος για 40.000 άνδρες, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η περιοχή θα γίνει πεδίο σφοδρών μαχών.

Πρόκειται πιθανότατα για την μεγάλη αντεπίθεση που ανακοίνωσε ο Ζελένσκι πριν από λίγες ώρες, ενώ στενός σύμβουλος διαβεβαίωσε ότι σε μία εβδομάδα, το πολύ σε ένα μήνα, οι ρωσικές δυνάμεις θα έχουν συντριβεί.

Η Ζαπορίζια όμως τις τελευταίες εβδομάδες έχει γίνει πεδίο αντιπαράθεσης και στην προπαγάνδα, καθώς τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία αλληλοκατηγορούνται για μία επερχόμενη προβοκάτσια με χτύπημα στην αποθήκη των πυρηνικών καυσίμων του αντιδραστήρα. Γίνεται μάλιστα λόγος για ραδιενεργό νέφος που θα επηρεάσει ολόκληρη την Ευρώπη και μπορεί να οδηγήσει στην γενίκευση του πολέμου.

Εάν οι πληροφορίες για την αντεπίθεση επιβεβαιωθούν, τότε σίγουρα θα ζούμε την πιο κρίσιμη φάση του πολέμου στην Ουκρανία, με την πυρηνική απειλή να πλανάται πλέον ως σοβαρό ενδεχόμενο, επάνω από την Γηραιά Ήπειρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ