Δεν θα περάσουν εύκολα με τον Χρήστο Σταϊκούρα οι «εθνικοί εργολάβοι»…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπορεί η τοποθέτηση του Χρήστου Σταϊκούρα στη θέση του υπουργού υποδομών και μεταφορών να μην συζητήθηκε δεόντως στο δημόσιο διάλογο, συζητήθηκε όμως εκτενέστατα και με εμφανή ανησυχία, στους κύκλους των εθνικών εργολάβων, οι οποίοι την τελευταία τετραετία κάνουν κυριολεκτικά ό,τι θέλουν.

Το πρόσωπο λοιπόν του Σταϊκούρα, δεν το περίμεναν. Είχαν τη διαβεβαίωση από τον προκάτοχο του, ότι το πάρτι θα συνεχιστεί. Προσπαθούν λοιπόν τις τελευταίες ημέρες να βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις του νέου υπουργού, του οποίου το βιογραφικό σίγουρα δεν είναι της «αρεσκείας» τους. Έχει βλέπετε ένα ιδιαίτερο σημείο: Είναι …έντιμος!

Από όποια θέση κι αν έχει περάσει, όσα χρήματα κι αν έχει διαχειριστεί, δεν έχει ακουστεί το παραμικρό. Είναι όμως και πολιτικά έντιμος, καθώς στην προεκλογική εκστρατεία, είχε το σθένος να κοστολογήσει το πρόγραμμα του ΣυΡιζΑ, πόσο ακριβώς κόστιζε. Την ώρα που άλλοι «Ταλιμπάν» του Κυριάκου, παντελώς άσχετοι με το αντικείμενο, επιδίδονταν σε τερατολογίες, αποκλειστικά για λόγους ψηφοθηρικούς.

Η τοποθέτηση λοιπόν του Χρήστου Σταϊκούρα στο υπουργείο υποδομών και μεταφορών, είναι μια καλή είδηση. Όχι για τους «εθνικούς εργολάβους», αλλά για τους «εθνικούς εργοδότες». Τους έλληνες φορολογούμενους δηλαδή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ