Ο σύμβουλος του Ζελένσκι χαρακτήρισε φρικτή τη δήλωση του Ομπάμα για την Κριμαία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Ο  Μιχαήλ Ποντόλιακ σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επέκρινε τον 44ο πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, λόγω των απόψεών του για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπως γράφει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο unian.

Ο Ομπάμα έδωσε πρόσφατα μια συνέντευξη στην οποία μίλησε επίσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία και δήλωσε ότι «δεν υπήρξε ένοπλη εισβολή στην Κριμαία» το 2014 επειδή υπήρχαν πολλοί ρωσόφωνοι πολίτες στη χερσόνησο και «κάποια συμπάθεια» για τις θέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σημειώνει το ουκρανικό δημοσίευμα.

Ο Ομπάμα είπε επίσης ότι μαζί με την τότε καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ζήτησαν κυρώσεις κατά της Ρωσίας για να αποτρέψουν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν από το να συνεχίσει να εισβάλει στο Ντονμπάς και στην υπόλοιπη Ουκρανία. Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι αυτός και η Μέρκελ «κρατούσαν το μέτωπο», σημειώνει επίσης η unian.

«Ο ίδιος ( σημ.:ο Ομπάμα) δεν θέτει καν στον εαυτό του την ερώτηση: «Δεν ήσουν εσύ που υποβάθμισες τον κίνδυνο; Εμποδίσατε τον πόλεμο; Ή μήπως δεν είναι ακριβώς πόλεμος; Κοιτάξτε τώρα τον χάρτη και δείτε τι συμβαίνει στην Ουκρανία – ανοίξτε την τηλεόραση και παρακολουθήστε ζωντανά. Αποδείχθηκε ότι αποτρέψατε τον πόλεμο, έτσι δεν είναι; Και τι είναι αυτό που κοιτάτε;» είπε ο Ποντόλιακ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, όπως αναφέρει η unian, η Δύση «δεν θέλει να παραδεχτεί τις λάθος αποφάσεις της που οδήγησαν στη σημερινή τραγωδία». Ταυτόχρονα, οι δυτικοί ηγέτες θα μπορούσαν να έχουν ξεκινήσει μια συζήτηση για την αδυναμία να έχουν οποιεσδήποτε σχέσεις με τον Πούτιν ακόμη και μετά τη λίστα «Magnitsky», σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ζελένσκι.

Ο Ποντόλιακ σημείωσε επίσης ότι το 2022, η Ρωσία παρήγαγε 512 βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ, στους οποίους χρησιμοποίησε στοιχεία από τη βιομηχανία ηλεκτρονικών ευρωπαϊκών χωρών και των Ηνωμένων Πολιτειών.

 «Η Ευρώπη κοιτάζει τη Ρωσία με «τα μάτια κλειστά», πρόσθεσε ο Ποντόλιακ.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ