Αίγυπτος: Νορβηγική εταιρεία επενδύει 5 δις δολάρια στην αιολική ενέργεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε, την Τετάρτη, την υπογραφή συμφωνίας με τη νορβηγική εταιρεία «Scatec» για την ίδρυση σταθμού αιολικής ενέργειας δυτικά του Σοχάτζ, μια επένδυση 5 δισ. δολαρίων.

Σε δήλωση του Αιγυπτιακού Υπουργικού Συμβουλίου ανέφερε ότι η παραγωγική ικανότητα του σταθμού θα φτάσει τα 5 γιγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως.

Το έργο συμβάλλει στον στόχο της Αιγύπτου να αποτελεί το 42% του ενεργειακού μείγματος της χώρας από ανανεώσιμες πηγές έως το 2030.

Ο Μοχάμεντ Σακέρ, Υπουργός Ηλεκτρικής Ενέργειας και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, δήλωσε ότι το αιγυπτιακό κράτος έχει υιοθετήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για την προώθηση του αιγυπτιακού τομέα ηλεκτρικής ενέργειας σε διάφορους τομείς, ο κύριος εκ των οποίων είναι η μεγιστοποίηση της εκμετάλλευσης νέων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η ενθάρρυνση των επενδύσεων σε αυτό το πεδίο.

Εξήγησε ότι το έργο θα προσφέρει περίπου 8.000 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο κατασκευής, ενώ θα προσφέρει περίπου 300 μόνιμες θέσεις εργασίας.

Επισήμανε ότι αυτό έρχεται αφού η Scatec πέτυχε την υλοποίηση 6 σταθμών ηλιακής ενέργειας στο πλαίσιο του έργου ηλιακής ενέργειας Benban, το οποίο είναι το μεγαλύτερο άμεσο ξένο επενδυτικό έργο στην ηλιακή ενέργεια στην Αίγυπτο.

Al Hurra

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ